Cercetașii lansează Tratatul de Pace

0

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, în prezența a peste 500 de invitați, Organizația Națională “Cercetașii României” a lansat Tratatul de Pace.

TRATAT DE PACE PHOTO02

Tratatul, semnat în cadrul simbolic al „Muzeului Păcii”, marchează Deschiderea Anului Cercetășesc 2014-2015 și împlinirea a 25 de ani de la reapariția cercetășiei în România. În cele șapte puncte ale Tratatului de Pace sunt înglobate principii și valori cercetășești și învățături ale celor 4 ateliere ale evenimentului desfășurate în: Ograda Patriotismului, Ograda Altruismului, Ograda Credinței și Ograda Echilibrului.

Ne-am bucurat în mod deosebit de prezența partenerilor instituționali de încredere ai organizației: Ministerul Educației Naționale prin Albert Craiu, Consilier al Ministrului și Ministerul Tineretului și Sportului prin Vlad Țone, Consilier al Secretarului de Stat. De asemenea, alături de cercetași s-a aflat și Innobyte, susținător dedicat al cercetășiei în României și partener de referință al organizației. Prezența partenerilor și sponsorilor organizației la eveniment reprezintă pentru noi un mesaj de susținere atât a mișcării cercetășești cât și a rolului educației nonformale în dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor.

Prin evenimentul desfășurat sâmbătă la Muzeul Satului, Organizația Națională “Cercetașii României” a dat startul unui nou an cercetășesc, cu un program educațional nonformal complex derulat în peste 32 de județe pentru peste 3500 de copii și tineri.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.