Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Centrul Stelutelor” – centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc“

0

Asociatia M.A.M.E. lanseaza proiectul “Centrul Stelutelor – centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc“

Asociatia M.A.M.E. anunta lansarea proiectului “Centrul Stelutelor – centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc“ finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o finantare nerambursabila in valoare de 145.351,70 euro.

Sala-Art-terapie-Centrul-Stelutelor

Proiectul are drept obiectiv acordarea de sprijin pe termen lung, prin crearea de servicii de suport si recuperare, pentru copii cu boli grave si copii care provin din medii defavorizate. Astfel, acestia pot beneficia de servicii de informare si indrumare, asistenta sociala, consiliere psihologica individuala si de grup, consiliere medicala, consiliere nutritionala, consiliere juridica, ludoterapie, logopedie, ateliere de terapie emotionala, kinetoterapie, precum si ergoterapie.

“De-a lungul celor 6 ani de activitate in cadrul Asociatiei M.A.M.E. am cunoscut indeaproape problemele cu care se confrunta copiii bolnavi si parintii acestora si am venit in sprijinul lor prin proiectele derulate cu scopul de a le imbunatati calitatea vietii. Multumita finantarii primite prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, pe o perioada de 14 luni incepand cu data de 1 martie 2015, vom putea oferi diverse servicii de suport si consiliere in cadrul Centrului Stelutelor“, a declarat Maria Culescu, presedinte fondator al Asociatiei M.A.M.E.

De asemenea,Claudia Iliescu, asistent social in cadrul Asociatiei M.A.M.E. a subliniat gravitatea problemelor cu care se confrunta beneficiarii: ”Intalnim cazuri de copii bolnavi care au nevoie de sprijin in perioada de confruntare cu boala, precum si copii proveniti din medii defavorizate ai caror parinti nu au posibilitati materiale pentru a le asigura o viata decenta. Serviciile oferite in cadrul Centrului Stelutelor au scopul de a asista copiii aflati in situatii de risc, astfel incat sa aiba parte de o copilarie frumoasa si de o dezvoltare armonioasa.”

Pentru detalii suplimentare despre proiect, va invitam sa ne vizitati la Centrul Stelutelor din Str. D.I. Mendeleev Nr. 37, Sector 1, Bucuresti sau sa ne contactati la telefon: 021.315.01.89/ fax: 031.814.67.08.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org. Vizitati si www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.