Centrul Istoric Bucuresti, proiectul de restaurare a Hanului Gabroveni

0

UPDATE foto, martie 2014

46699_727532340610506_1268781191_n

HotNews.ro ne invită la un serial interesant despre Bucureşti! Jurnaliştii vor prezenta o serie de proiecte concepute de arhitecţi şi de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”. Implementate, aceste ideii ar putea da o altă faţă Capitalei. Centrul Istoric al Capitalei nu se prezintă turiştilor într-o formă foarte bună! Este adevărat, în ultima perioadă apar semne de normalizare. Câteva străzi şi clădiri renovate încep să redea aerul interbelic al centrului comercial al oraşului. Totuşi, turistic vorbind, centrul Bucureştiului nu este extrem de atractiv. În ediţia curentă a serialului propus de HotNews.ro „lanterna” este fixată pe Hanul Gabroveni.

În perioada anilor 1802-1804 este construit Hanul Gabroveni ca urmare a dezvoltării comerciale a zonei. „Hanul Gabroveni se afla situat in centrul istoric al capitalei intre strada Lipscani si strada Gabroveni. La nivelul Bucuresti-ului, aceasta zona se regaseste la limita sudica a centrului orasului si constituie o mare parte a centrului istoric al Capitalei. Acesta mentine inca in cea mai mare parte imaginea cartierului comercial cu atmosfera de “strada mare” tipica secolului XIX” conform site-ului hanulgabroveni.ro

bucurestiul-vechi„Hanul Gabroveni de pe strada Lipscani este in aceeasi situatie. De ani de zile sta in paragina, adapostind caini si oamenii strazi. De-a lungul timpului au existat proiecte de restaurare, insa nu s-a concretizat nimic. Pana anul trecut cand Ministerul Culturii a obtinut  pentru restaurarea cladirii o finantare de 2,5 milioane de euro prin Mecanismului Financiar Spatiul Economic European.”

„ArCuB şi Ordinul Arhitectilor din Romania –  au organizat un concurs de proiecte pentru restaurarea clădirii şi construirea unui nou edificiu pe parcela de lângă. Conform proiectului, hanul va fi restaurat, iar pe terenul liber de langa se va ridica o constructie noua. Cladirea veche va adaposti ArCuB, spatii comerciale si un centru cultural, iar cea noua va fi o sala de spactacole. Autorii proiectului sunt: arh. Adina Ionita,  arh. Flaviu Barbacaru,  arh. Mihai Opreanu  si ing. Stefan Lichwar” conform HotNews.ro

(foto Florin Ghindă, Strada Gabroveni 2008- Hanul Gabroveni nu este vizibil în fotografie)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.