Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești în parteneriat cu Primăria Municipiului București vă invită la Noaptea Muzeelor în data de 21 mai 2016

0

Vernisaj (Time # 0.4) The Poem expoziție de pictură semnată Andreea Albani, Palat – ora 20.30
Performance Între-VEDERI – multumult și Irinel Anghel- ora 22.00
Piesă de teatru Opiniile unui clovn, Palat – ora 24.00

MOG-NM2016-Afis-final-preview

(Time #0.4) The Poem este o reprezentare vizuală de stocare a memoriei, o recontextualizare subiectivă a timpului și spațiului. Notațiile grafice fac corp comun cu pictura, rezultatul fiind un poem vizual.
Andreea Albani

Câteva picturi sonore sub numele de Între-VEDERI se vor desfășura în mai multe spații ale Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: în grădină, pe treptele palatului cât și în interiorul expoziției (Time #0.4) The Poem. Intervențiile sonore ale grupului de improvizație au fost configurate după o analiză a lucrărilor artistei Andreea Albani. Fiecare tablou muzical va urmări amănunțit câte un singur parametru sonor. Astfel, va fi produsă muzică șoptită, muzică foarte lentă, foarte rapidă sau în forță. Muzica în forță va elibera vociferări nocturne ca un răspuns în oglindă la expoziția Andreei Albani, Vocile materiei, desfășurată în același loc acum câțiva ani.
Echipa instrumentală: grupul de improvizație liberă multumult (Călin Torsan – instrumente de suflat, Victor Podeanu – chitară, Marius Achim – baterie, Cristian Gherghel – sunet) și invitata Irinel Anghel (performer vocal, performance artist).

One-man show realizat după Opiniile unui clovn de Heinrich Böll
Interpretează: Alex Buescu / Regia: Anca Maria Colțeanu
În Opiniile unui clovn sunt aduse în discuție subiecte controversate precum nazismul, antisemitismul, intruziunea bisericii catolice în viața socială și politică sau efectele politice asupra societății germane, societate aflată într-o perioadă de tranziție după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Ipocrizia, minciuna, înstrăinarea și marginalizarea individului într-o societate materialistă, predominanța dogmei religioase și uniformizarea colectivă sunt subiecte abordate în piesa de teatru-manifest.

Vă așteptăm cu drag!
Organizator Noaptea Muzeelor, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia,
Raluca Băloiu

Cu ocazia Nopții Muzeelor, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești pune la dispoziția vizitatorilor un autobuz RATB
Ruta: Piața Victoriei – Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia, traseu aprox 50 min.
Plecări din Piața Victoriei – ora 19.00, 21.00, 23.00
Plecări de la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: 22.00, 24.00, 02.00

Program Centrul Cultural Palatele Brâncovenești: ora 16.00 – ora 02.00
În incinta Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia, cu ocazia Nopții Muzeelor sunt deschise și alte spații expoziționale:
Cuhnie – Structuri în echilibru, Liliana Mercioiu Popa, curator Marilena Preda Sânc/ Ghețărie – expoziție de ceramică Corpul dislocat, Arina Ailincăi, curator Raluca Băloiu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.