Centrul Cultural Multifuncţional „My Place”

1

Asociaţia JRS România împreună cu Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare anunţă evenimentul de promovare a Centrului Cultural Multifuncţional My Place, care  a avut loc luni, 24 martie 2014, în intervalul orar 14:00 – 16:00, la sediul din str. Mr. Ilie Opris, nr.54, sector 4, Bucureşti.

DSC_0972

Evenimentul a inclus cuvântul de deschidere din partea organizatorilor şi a oficialităţilor, prezentarea Centrului Cultural Multifuncțional My Place, momente artistice ale reprezentanţilor comunitaţilor de straini însoţite de un dineu multicultural.  Au participat reprezentanţi ai ambasadelor comunităţilor de străini aflate în România, precum şi ai instituţiilor implicate în domeniul imigraţiei la nivel naţional şi local, cât si organizaţiile neguvernamentale care oferă asistenţă în vederea integrării. Totodată, au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai asociaţiilor de străini, ai unităţilor educaţionale şi ai centrelor culturale relevante, lideri ai comunităţilor de imigranţi, mediatori interculturali, mass-media.

Sub sloganul „Locul in care ne intalnim”, My Place este singurul centru cultural multifuncţional din România destinat comunităţilor de străini care susţine o gamă largă de activităţi în domeniul cultural, recreaţional şi educaţional. Acestea pot lua forma unor ateliere de creaţie, seminarii pe diferite teme de interes, activităţi sportive, expoziţii, seri culinare, întâlniri tematice, alte evenimente la cerere.

Activităţile derulate facilitează integrarea străinilor în România şi promovează valorile acestora pentru construirea unei comunităţi solidare. Activităţile constituie în acelaşi timp, un punct de sprijin pentru asociaţiile şi comunităţile de străini care activează în domeniul integrării.

Evenimentul de promovare este organizat în cadrul proiectului „My Place  – Centrul Cultural Multifuncţional – o punte pentru integrarea RTT în România” finanţat din Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, prin Programul General “Solidaritatea şi Gestionarea fluxurilor migratorii” (ref: IF/12.02-04.01) al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

sigla my place

Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, la data de 31.12.2012, în România se aflau înregistrați, cu drept de ședere legală, un număr de 55823 de străini, dintre care 44992 – cu ședere temporară și 10831 – cu ședere permanentă. Din punct de vedere al scopului pentru care străinii au obținut drept de ședere temporară, cei mai mulți – 19763 persoane – fiind membri de familie ai cetățenilor români, un număr semnificativ – 8794 persoane – aflându-se în România la studii, iar 5124 persoane – în scop de muncă. Din punct de vedere al ţărilor de origine, cei mai mulţi străini cu şedere temporară erau din Moldova (13.254), Turcia (8.935) şi China (6.902). În regiunea București-Ilfov sunt înregistrați cei mai mulți străini cu ședere legală, numărul lor fiind de 23470 persoane, la sfârșitul anului 2012.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.