Centru IT pentru copiii si tinerii din apartamente de tip familial din Sectorul 4 initiat de Asociatia Young Initiative

0

Asociatia Young Initiative anunta lansarea oficiala a proiectului sau Click&Know, dedicat inaugurarii unui centru IT pentru 90 de copii si tineri aflati in plasament in apartamentele de tip familial din Sectorul 4 din Capitala.

Prin Click&Know, asociatia  isi propune sa ofere acces la mijloace informatice si instrumente digitale de invatare rezidentilor din apartamentele din cadrul Centrului Sf. Spiridon, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti. Acestia vor avea acces permanent la calculatoarele din componenta centrului si vor beneficia de activitati saptamanale organizate de catre voluntarii Young Initiative.

Asociatia isi mai propune sa organizeze pentru beneficiarii proiectului workshop-uri educative, axate atat pe utilizarea calculatorului, utilizarea responsabila a Internetului, siguranta pe Internet, precum si activitati de sprijin educational, ajutor la teme, si invatare de limbi straine cu ajutorul calculatorului si nu numai, serbari si alte evenimente. Grupul-tinta principal al acestor activitati vor fi copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din apartamentele arondate centrului.

Proiectul este realizat cu finantare din partea organizatiei Ateliere Fara Frontiere, in cadrul programului de granturi constand in pack-uri informatice Assoclic. Partenerul principal al proiectului este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, care a oferit si spatiul necesar centrului.

Asociatia Young Initiative continua astfel dezvoltarea programului sau socio-educational axat pe grupurile defavorizate de copii si tineri din Sectorul 4, din care mai fac parte proiectele „Punti catre cunoastere” si programul permanent de donatii, oferindu-le beneficiarilor acces la mijloace si instrumente moderne de invatare. Voluntarii asociatiei faciliteaza invatarea si le ofera suport educational si emotional beneficiarilor din proiecte, precum si sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Asociaţia Young Initiative este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 2009, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor şi copiilor astfel încât aceştia să îşi poată croi o carieră care să corespundă potenţialului lor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează