Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centru IT pentru copiii si tinerii din apartamente de tip familial din Sectorul 4 initiat de Asociatia Young Initiative

0

Asociatia Young Initiative anunta lansarea oficiala a proiectului sau Click&Know, dedicat inaugurarii unui centru IT pentru 90 de copii si tineri aflati in plasament in apartamentele de tip familial din Sectorul 4 din Capitala.

Prin Click&Know, asociatia  isi propune sa ofere acces la mijloace informatice si instrumente digitale de invatare rezidentilor din apartamentele din cadrul Centrului Sf. Spiridon, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti. Acestia vor avea acces permanent la calculatoarele din componenta centrului si vor beneficia de activitati saptamanale organizate de catre voluntarii Young Initiative.

Asociatia isi mai propune sa organizeze pentru beneficiarii proiectului workshop-uri educative, axate atat pe utilizarea calculatorului, utilizarea responsabila a Internetului, siguranta pe Internet, precum si activitati de sprijin educational, ajutor la teme, si invatare de limbi straine cu ajutorul calculatorului si nu numai, serbari si alte evenimente. Grupul-tinta principal al acestor activitati vor fi copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din apartamentele arondate centrului.

Proiectul este realizat cu finantare din partea organizatiei Ateliere Fara Frontiere, in cadrul programului de granturi constand in pack-uri informatice Assoclic. Partenerul principal al proiectului este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, care a oferit si spatiul necesar centrului.

Asociatia Young Initiative continua astfel dezvoltarea programului sau socio-educational axat pe grupurile defavorizate de copii si tineri din Sectorul 4, din care mai fac parte proiectele „Punti catre cunoastere” si programul permanent de donatii, oferindu-le beneficiarilor acces la mijloace si instrumente moderne de invatare. Voluntarii asociatiei faciliteaza invatarea si le ofera suport educational si emotional beneficiarilor din proiecte, precum si sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Asociaţia Young Initiative este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 2009, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor şi copiilor astfel încât aceştia să îşi poată croi o carieră care să corespundă potenţialului lor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.