Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centru de recreere in parcul IOR?

5

Un grup de studenţi români şi străini au lucrat la un proiect de dezvoltare ecologică a zonei Camil Ressu din Bucureşti! Proiectul vizează dezvoltarea ecologică a cartierului Dudeşti, crearea unui centru de recreere în parcul IOR precum şi un traseu de circulaţie nepoluantă!

Potrivit eurourbanism.ro „un proiect de urbanism conceput de mai mulţi studenţi români şi străini la arhitectură propune dezvoltarea ecologică a cartierului Dudeşti, în special a zonei Camil Ressu, prin înfiinţarea unui centru de recreere în parcul IOR, a unui centru civic în partea de sud a zonei, dar şi a unui traseu de circulaţie nepoluant.
„Încercăm să aducem o nouă abordare în rândul cetăţenilor pentru creşterea calităţii vieţii. Avem în vedere diminuarea poluării mediului prin folosirea de mijloace de transport electrice, dorim o ecobandă pe care să circule bicicletele, să avem tramvaiul uşor”, a declarat, vineri, Miruna Pavoni, reprezentanta Spaniei din cadrul echipei care a lucrat la proiect.

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

5 comentarii

 1. avatar

  :)) Avem nevoie de sustinere…!!

  Sper ca urmatoarea initiativa insa sa aiba mai multa rezonanta!!

 2. avatar

  Si uite asa mai dispar cativa (mai multi) metri patrati de verdeata, zgomotul mai creste cu cativa (mai multi) decibeli iar neaosele injuraturi strigate la vreme de seara vor „spori” farmecul mioritic al locului … masini care mai de care se vor avanta sa-si ocupe bucatica de trotuar pietonal iar mame cu copii si carucioare vor atenta (mama lor) la asfaltul rezervat exclusiv motoarelor pe doua sau patru roti ( n-ar putea sa stea mai bine acasa sa nu mai incurce circulatia !!!) … adio plimbari la vreme de seara sau placerea simpla de a zace pur si simplu in week-end … fumurile de la gratare au ramas doar in amintire si a disparut de mult si placerea pescuitului pe furis (tentatie nevinovata a lucrurilor interzise) … Aplaudati dar ! .. se contureaza culmi noi si perfecte ale progresului tehnologic, se vor rosti cuvantari care vor contine multe „eco”cuvinte si o noua bifa se va marca in agendele de lucru ale alesilor … Probabil v-ati dat seama: nu sunt un sustinator al „exceptionalului” proiect atata vreme cat o pata cat de mica de verde dintrun oras gri-cenusiu urmeaza sa dispara … !!!

 3. avatar

  Excelent! Minunat! Ne civilizam in sfarsit! Ma bucuram nespus de terenurile de sport din parc, caci pot sa fac miscare….daca gasesc si eu loc…dar, trebuie sa mai astept, caci inca nu mi-a venit randul! Si iarasi e de bine, caci si asa trebuia sa-mi cumpar dopuri de urechi noi, cele vechi mi-au adapostit urechile de golurile marcate pe terenul de fotbal in plina noapte! A, si sa nu uit: parcarea va fi mult mai bine pazita de cei care vor veni in vizita in parc, sa se destinda, sa faca miscare! Deci voi avea sanse mai mari sa-mi pastrez oglinzile la masina, caci, cu siguranta nu voi mai gasi loc sa parchez masina pe locul pe care, cu onoare il platesc la Primarie!
  Va fi minunat toata vara, cand voi sta intr-o camera ce da spre strand sa ascult muzica de acolo, nu mai platesc nici taxa radio, nici de tv nu voi avea nevoie, caci si asa nu se aud! si apoi, cand voi schimba camera, alta muzica, alte tipete! Varietate, nu gluma!
  Ce pacat ca este cel mai frumos sector, sectorul nostru! Nu credeam ca o sa spun asa ceva vreodata! Si, iata! Se mai face! Trebuie sa-mi maresc stocul de dopuri impotriva zgomotelor! Se pare ca am imbatranit! Dar, dupa ce muncesti atatea ore pe zi, oare cine nu ar dori sa se odihneasca in liniste, cu ceva muzica in surdina, sa se pregateasca pentru inca o zi din viitoarea lui viata? Voi nu?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.