Centrele de bike-sharing studentObike intra in vacanta

0

Centrele studentObike intră în vacanță

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță încheierea, începând cu 30 iunie 2017, a sezonului primăvară – vară pentru închirierea bicicletelor în cadrul proiectului studentObike.  Anul acesta, prin toate acțiunile organizate în cadrul proiectului, studentObike marchează aniversarea a 200 de ani de la inventarea bicicletei.

studentObike

Proiectul studentObike a determinat peste 14.300 de studenți să aleagă una dintre cele 240 de biciclete,  ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct în altul al campusurilor studențești din București, Iași sau Timișoara. Centrele studentObike din București au fost prezente în două campusuri universitare: Politehnica-Regie și Complex Agronomie – Herăstrău. În Iași, bicicletele studentObike au putut fi închiriate din Campusul Tudor Vladimirescu, iar în Timișoara din Campusul Universității de Vest.

Studenții au putut utiliza bicicletele atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni până duminică, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.

Succesul proiectului se datorează atât studenților care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere, cât și autorităților, partenerilor și sponsorilor care au sprijinit proiectul.

Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim  să încurajăm un comportament responsabil față de mediul înconjurător și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Direcția Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

„Suntem deosebit de bucuroși că putem veni în sprijinul studenților și în 2017, când sărbătorim 200 de ani de la inventarea bicicletei, oferindu-le o alternativă sănătoasă pentru transport și recreere, fie că vorbim despre drumul la cursuri, în interiorul sau în afara campusului universitar. Din toamnă, odată cu debutul noului an universitar, îi așteptăm din nou pe studenți în centrele studentObike”, a declarat Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution.

În perioada martie – iunie 2017, centrele studenObike au înregistrat 14.389 de închirieri. Astfel, în centrele din București, localizate în Complex Agronomie – Herăstrău și Politehnica-Regie, 7.495 de studenți au închiriat bicicletele studentObike. Studenții ieșeni au mers la centrul de închiriere din Campusul Tudor Vladimirescu în număr de 5.464 și 1.430 de studenți din Timișoara au închiriat bicicletele galbene de la centrul de închiriere din Campusul Universității de Vest.

Despre studentObike:

studentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenții din patru centre universitare, aflate în București (doua centre), Iași și Timișoara.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea Tehnică din Iași.

Despre Raiffeisen Bank :
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) și internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o rețea de peste 500 agenții în toată țara care deservesc aproximativ 2 milioane clienți, dintre care 100.000 de IMM-uri și 8.200 corporații mari și medii.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.
Web: www.ivelo.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.