Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai premiate și cele mai apreciate filme la Pelicam 2017 se văd la București

0

Cele mai premiate și apreciate filme de la cea de-a șasea ediție de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni vin la București într-o Retrospectivă de patru zile la Cinema Elvira Popescu. Zona Franca, documentarul care a câștigat Marele Premiu, este unul dintre filmele din programul Retrospectivei care are lor între 31 august și 3 septembrie.

zona franca

Începem Retrospectiva Pelicam 2017 cu Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu, 2017, România) care a câștigat premiul secțiunii Black Sea Docs. Documentarul savurat, aplaudat și premiat la Tulcea va putea fi vizionat la Cinema Elvira Popescu din București pe 31 august, de la ora 20.30.

Vineri, de la ora 20.30, (re)vedem SEED: The Untold Story (r. Jon Betz &Taggart Siegel, SUA, 2016). Juriul format din cinci adolescenți din Tulcea a decis că povestea celor care vor să salveze viitorul hranei noastre merită premiul secțiunii Fresh Perspectives.

Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 19.00 ne delectăm cu Kedi/Cats (r. Ceyda Torun, Turcia/SUA, 2016), mențiune specială la secțiunea Black Sea Docs, iar de la ora 21.00 vizionăm marele câștigător al Pelicam 2017 – Zona Franca (r. Georgi Lazarevski, Chile/Franța, 2016). Juriul format din Mike și Andy de la Yes Men și artistul Ion Barbu a decis că documentarul despre lupta oamenilor pentru dreptul la resurse merită marele premiu în valoare de 2.000 de euro oferit de Primăria Tulcea.

În ultima zi a Retrospectivei, sunt programate cele două filme câștigătoare ale secțiunii de scurt metraje: La Pesca (Canada/Columbia, 2017, 22 min.) și Frontera invisible (Argentina/Belgia, 2016, 28 min.). De la 20.30 ne bucurăm de filmul In Pursuit of Silence (r. Patrick Shen, SUA/Belgia/China/Germania, 2015), un documentar meditativ despre relația noastră cu tăcerea și impactul zgomotului asupra vieții noastre care a închis ediția a șasea a festivalului.

Biletele pentru Retrospectiva Pelicam 2017 la București se pot cumpăra de la Cinema Elvira Popescu și online.

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam face parte din rețeaua internațională Green Film Network care reunește festivaluri de gen din peste 30 de țări.

Festivalul Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Tulcea, BRD Asigurări de Viață, Primex, ACMS, Aqua Carpatica și Brodrene Dahl.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.