Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai îndrăznețe filme ale anului vin la Festivalul Internaţional de Film Experimental București!

0
bieff 2013
Festivalul Internaţional de Film Experimental București BIEFF conectează din nou publicul bucureștean la cele mai noi tendințe în cinema. În perioada 11-15 decembrie, la Cinema Studio şiCinema Elvira Popescu, cinefilii se vor putea delecta cu selecții din programele celor mai importante evenimente europene de film, prezentate la București prin intermediul parteneriatelor culturale unice în România realizate de BIEFF și devenite colaborări de tradiție ale festivalului.BIEFF se bucură din 2012 de sprijinul direct al unuia dintre autorii care au scris istorie în cinema-ul contemporan: Peter Greenaway, Președintele Onorific al festivalului. Alături de celebrul cineast britanic și împreună cu invitații surpriză ai acestei ediții, care vor fi dezvăluiți în curând, BIEFF își dorește să promoveze o dată în plus cinema-ul românesc atât pe plan local, cât și internațional.La cea de-a patra ediție BIEFF, pasionații de cinema vor avea ocazia unică de a viziona câteva dintre cele mai îndrăzneţe filme ale anului: atât producții românești inedite, cât și titluri din selecția celor mai importante festivaluri internaţionale de profil.Pe lângă programele devenite deja de tradiție, Competiția Internațională și Experimente cinematografice românești, în acest an BIEFF lansează trei noi programe, cu totul speciale:
  • În cadrul Golden Shorts – Best Films in Major Festivals, BIEFF prezintă câștigătoriipremiului pentru cel mai bun scurtmetraj la cele mai importante festivaluri europene de film: Cannes, Berlin, Locarno și Veneția.
  • Programul CINE-DANS din Olanda propune o întâlnire inedită între cinema și coregrafie.
  • Miracolul Portughez prezintă în premieră în România cele mai interesante scurtmetraje realizate în Portugalia în ultimii doi ani, filme care s-au bucurat de un impresionant succes în circuitul festivalier internațional.
Pentru ca experiența culturală oferită de BIEFF să se mențină la aceleași standarde înalte cu care festivalul și-a obișnuit publicul, din programul de anul acesta nu vor lipsi secțiunile speciale inaugurate în ediţiile precedente și dedicate filmelor de la:
  • Quinzaine des Réalisateurs, secţiune a Festivalului de la Cannes al cărei centru de interes îl reprezintă tendinţele radical inovatoare din cinematografia contemporană;
  • IDFA – International Documentary Film Festival Amsterdam, cel mai important festival european de film documentar, care prezintă în cadrul BIEFF secțiunea sa destinată documentarului experimental și experimentului documentar, Paradocs;
  • legendarul Festival de Scurtmetraj de la Oberhausen;
  • Muzeul Național de Artă Modernă Centre Pompidou din Paris;
  • Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, unul dintre cele mai importante centre de educație artistică din Europa, care dezvoltă tinere talente din întreaga lume sub îndrumarea unor artiști recunoscuți precum Jean-Luc Godard, Tsai Ming-Liang, Bruno Dumont, João Pedro Rodrigues etc.;
  • EYE Film Institute Netherlands, cea mai importantă instituţie destinată difuzării şi distribuţiei filmului contemporan olandez.
Evenimentele educative vor fi și anul acesta cât se poate de bogate și variate: workshop-ul de filmrealizat în colaborare cu NisiMasa – European Network for Young Cinema le va oferi șansa artiștilor români să lucreze timp de o săptămână împreună cu colegi și traineri din intreaga Europă, iar la final să își adauge în portofoliu încă un film. Seminariile BIEFF precum și întâlnirile în cadru non-formal vor completa oferta de formare profesională a festivalului.
Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele celei de-a 4-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Experimental București BIEFF. Surprizele vor fi dezvăluite pas cu pas, până pe 11 decembrie 2013, când se va da startul acestei noi ediții.Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF este susţinut de Centrul Național al Cinematografiei, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Arte, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, UCIN, JTI, British Council, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez, Goethe Institut.PARTENERI MEDIA: Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter,
LiterNet, orasulm.euurban.ro,121.roifestival.roiqads.rovice.rohipmag.rostudentie.rovinsieu.rosub25.ro,postmodern.ro, ArtActMagazine, Ziarul Metropolis.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.