Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai bune idei pentru inovatia in educatie vor fi desemnate la Gala Premiilor Restart in Educatie

0

TechSoup Romania,  impreuna cu Romanian American Foundation (RAF) si Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti (CROS) organizeaza sambata, 19 mai, gala de decernare a premiilor Restart in Educatie 2012, incepand cu ora 19, la The Ark.

In cadrul evenimentului vor fi alese cele mai bune trei proiecte propuse in cadrul competitie Restart in Educatie, proiecte care vor primi fiecare o finantare in valoare de $5000 (de dolari), pentru a fi implementate. In cadrul evenimentului vor fi prezenti  invitati din mediul diplomatic, de business, IT&C si investitori.  Mai mult decat atat, Excelenta Sa Mark Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, cat si Excelenta Sa, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii,  vor lua parte la aceasta gala.

Competitia Restart in Educatie este o initiativa care si-a propus sa gaseasa si sa sustina cele mai bune idei de chimbare prin intermediul tehnologiei in domeniul educatiei, dezvoltandu-se totodata si intr-o platforma dedicata inovatiei, realizata printr-un parteneriat intre Romanian American Foundation, TechSoup Romania si Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti, www.restartedu.ro.

Ideile de proiecte au fost inscrise in perioada 20 februarie- 24 marti. Din cele 80 de proiecte inscrise pe www.restartedu.ro in perioada 21 martie-25 februarie, in etapa de preselectie au fost alese 20, care au mers mai departe, in Tabara de Selectie, unde timp de 2 zile, tinerii au avut ocazia sa isi modeleze ideile, cu sprijinul unor mentori, iar la final au prezentat proiectele in fata un juriu format din specialisti din diverse domenii. Din cele 20 de proiecte au fost alese 7, care au primit sprijin din partea  echipelor de programatori si webdesigneri pentru a da o prima varianta online a ideilor lor.

In cadrul evenimentului de sambata, 19 mai, vor fi alese prin votul public al celor din sala 3 dintre cele mai bune idei, care vor primi o finantare in valoare de 5000 de USD.

„Restart in educatie ofera un spatiu pentru ca studentii, elevii, tinerii profesionisti si profesorii sa se implice intr-un dialog democratic despre invatare, metode si importanta cunoasterii in era digitala. Peste 6000 de oameni s-au implicat direct in acest proces, livrand mai mult de 700 de idei si 86 de proiecte complete inscrise din toata tara. Ideile finaliste si tinerii care le-au adus in fata publicului reprezinta varful acestui conglomerat de idei si initiative.” a subliniat Chris Worman, founder of TechSoup Romania.

Despre Restart in Educatie

Restart in educatie este o competitie care isi doreste sa gaseasca si sa sustina cele mai bune idei online care sa transforme educatia. Punctul sau central este o platforma dedicata inovatiei in educatie creata printr-un parteneriat intre Romanian American Foundation, TechSoup Romania si CROS. Cele trei organizatii au dorit sa gaseasca  idei despre cum internetul si aplicatiile mobile pot ajuta invatarea si dezvoltarea oamenilor, fie direct sau prin facilitarea accesului la experiente offline, oameni si resurse de învatare. Cele mai bune 7 idei vor primi servicii de programare, web-design, consultanta, iar cele mai bune 3 vor primi 5000 dolari si asistenta pe o perioada de 6 luni pentru a atinge masa critica de utilizatori si pentru a deveni sustenabile.

Despre TechSoup Romania

TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala din domeniul tehnologic din lume, dezvoltandu-se de-a lungul timpului intr-un program, urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este de a aduce împreuna reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiarii din sectorul non-profit, de cealalta parte. In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 1.4 mil. de dolari în donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft.

Date de contact

Cristiana Plavicheanu,  Program Manager

program@techsoup-romania.org

0729 652 642

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.