Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CELE 3 DIVE – gală extraordinară de operă la SALA RADIO

0

În ajunul sărbătorilor de iarnă, în fiecare an, pe afişul Sălii Radio figurează un eveniment transformat într-o tradiţie a stagiunii şi într-un reper al scenei culturale bucureştene: CELE TREI DIVE, gală extraordinară cu arii din opere celebre.

AFIS Cele trei dive

Vineri, 18 decembrie (19.00), pentru al cincilea an consecutiv, veţi avea ocazia de a aplauda la Bucureşti, alături de Orchestra Națională Radio, trei artiste lirice care şi-au construit o spectaculoasă carieră în țară, dar și în străinătate. De această dată, cele trei mari voci sunt: sopranele TEODORA GHEORGHIU și IULIA ISAEV și mezzosoprana LILIANA MATTEI CIUCĂ. Solistele vor evolua sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, invitat special al serii fiind și tenorul Ștefan Pop. Evenimentul se va desfășura cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.

Programul galei reunește o pleiadă de mari compozitori, ca Verdi, Rossini, Mozart, Bizet, Puccini, Donizetti ș.a, cu partituri din opere ca Il Trovatore (Trubadurul), Così fan tutte, Carmen, Turandot, La Bohème, Macbeth, Don Pasquale. Parteneri ai evenimentului: Carrefour, NISSA, Apiland, Herbagen, Domeniile Ostrov,  Farmec, Ramada Majestic.

Dirijorul DAVID CRESCENZI fost numit, din septembrie 2014, director artistic şi dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naţionale Române Timişoara, iar  cartea sa de vizită include o variată experienţă artistică la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul „Carlo Felice” din Genova şi alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria şi Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma ş.a.

 

Răsplătită cu o bursă de studii oferită de însuşi José Carreras la începutul carierei, TEODORA GHEORGHIU şi-a alcătuit un parcurs artistic presărat cu succese pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La Opera Naţională Bucureşti a debutat în rolul Reginei Nopţii (Flautul fermecat – W. A. Mozart), fiind apoi invitată să evolueze pe importante scene din Europa precum: Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Teatrul din Lucerna, Grand-Théâtre din Geneva, Opera din Lausanne, Théâtre des Champs-Elysées din Paris ş.a. În anul 2004, a debutat la  Opera de Stat din Viena, iar între 2007-2010 a fost membră a acestei instituţii.

 

După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, LILIANA MATTEI CIUCĂ a obţinut o bursă de trei ani la Conservatorul de Muzică din Luxemburg (absolvind cu Grand Prix Supérieur), fapt care a deschis o altă perspectivă asupra carierei sale artistice, iar în 1997 a fost admisă la Academia de Muzică din Viena. Cariera sa internaţională a început în același an, fiind invitată să cânte în perioada ce a urmat pe scenele marilor teatre de operă din lume, precum Opera de Stat din Viena, Bayerische Oper din München, Opera din Paris, operele din Monte Carlo, Luxemburg, Liège, Bruxelles, Amsterdam, Madrid, Toledo, Bordeaux, Limoges, Dijon, Berna, Köln, Bologna, Malta, Salonic, Mexico City, Houston, New York.

Laureată a mai multor concursuri internaţionale de canto, IULIA ISAEV a cântat în majoritatea teatrelor lirice importante din lume. Debutul său la nivel internaţional s-a petrecut în anul 1992, când a fost invitată la Opera de Stat din Viena să interpreteze rolul Donna Anna din Don Giovanni de Mozart, iar ulterior a susținut acest rol la Opéra national du Rhin din Strasbourg, Bunkamura Hall din Tokyo (producţie a regizorului Peter Brook), Teatrul Naţional din Tokyo, Semperoper-Dresda, Opera de Stat Bavareză din München, Teatro dell’Opera di Roma ș.a. Succesele sopranei au continuat cu Mimi din La Bohème de Puccini, rol interpretat la Opera din Zürich, la Opera din Köln, la Viena şi la Teatro Regio di Torino, a dat viață lui Cio Cio San din Madama Butterfly la Teatro La Fenice din Veneţia şi la Teatro Sociale di Mantova.

 

ŞTEFAN POP l-a întruchipat pe Alfredo din „La Traviata” pe mai multe scene internaţionale: Opera Naţională din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul “Verdi” din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul “Carlo Felice” din Genova, Teatrul “Massimo” din Palermo, Opera Naţională Bucureşti, Opera Israeliana din Tel Aviv. Ştefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele susţinute în Seul, Shanghai şi totodată în Oman şi Muscat. La Covent Garden şi Arena di Verona a avut prilejul de a cânta alături de Placido Domingo. În februarie 2012, Ştefan Pop a cântat pentru prima dată pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantua în Rigoletto.

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.