Cel mai nou film al lui Aki Kaurismäki, în premieră în România la FFE

0

În premieră în România, Cealaltă parte a speranței în regia lui Aki Kaurismäki deschide Festivalul Filmului European. De asemenea, în toate orașele în care Festivalul se desfășoară anul acesta, deschiderea va avea loc cu același film. Cealaltă parte a speranței va fi proiectat în București în data de 4 mai, la Iași pe 12 mai, la Gura Humorului și Tîrgu Mureș pe 19 mai, și la Timișoara în data de 26 mai.

Afis FFE 2017

Ne-am străduit să obținem, pentru prima dată în istoria Festivalului, ca filmul din deschidere să poată fi văzut  în București, dar și în orașele care găzduiesc edițiile locale. Sunt încântat că putem oferi un film foarte nou, titrat și controversat, dar mai ales extrem de ancorat în temele de actualitate de pe agenda publică europeană. De altfel, ne-am propus ca actuala ediție a FFE să ofere publicului un prilej de a-și pune întrebări și de a examina societatea complicată în care trăiește, iar în aceste vremuri ale transformărilor politice și sociale, filmul, care este mai mult decât o simplă plăcere intelectuală, poate deveni o unealtă utilă în acest demers. Identitatea vizuală a ediției 2017 vine să completeze această nouă direcție.” a spus Alex Trăilă, director artistic al FFE.

Cealaltă parte a speranței a câștigat Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor, la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde de altfel Kaurismäki a anunțat că acesta ar putea fi ultimul său proiect în calitate de regizor. Străbătut de răbufniri de umor excentric, care culminează cu hohote de râs, filmul îi va lăsa spectatorului o reconfortantă stare de bine, alimentată de momentele de umanitate tandră presărate peste un fundal de cruzime și nepăsare printr-o abordare extrem de personală a situației refugiaților din Europa.

Festivalul Filmului European are loc în București (4 – 11 mai), Iași (12 – 14 mai), Tîrgu Mureș (19 -21 mai), Gura Humorului (19 – 21 mai) și Timișoara (26 – 28 mai). Imediat după Festival, Cealaltă parte a speranței, distribuit de Independența Film, va intra în cinematografele din România.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Institutului Francez – Cinema Elvire Popesco, al Uniunii Cineaștilor din România și al Biroului de Informare al Parlamentului European din România.

Parteneri și parteneri media: Primăria Municipiului Iași, Primăria Gura Humorului, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, Asociația K’Arte Tîrgu Mureș, Primăria Municipiului Timișoara, 365.ro, 9Citatepedia, aarc.ro, Agerpres, Blog de Cinema, Bookblog, Cărturești, Cațavencii, CineFAN, Cinemagia, Decât o Revistă, Dilema Veche, Dor de Ducă, Eskape, Gratuitor, HotNews, Hyperliteratura, Igloo, LiterNet, Movie News, Radio București FM, România Pozitivă, Urban.ro, Webcultura.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează