Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, va avea loc simultan la București, Cluj-Napoca și Timișoara

0

Space Apps Challenge este incubatorul de inovație al Agenției Aerospațiale Americane (NASA).

Evenimentul se organizează în premieră în București și în Timișoara iar la Cluj-Napoca a ajuns la a doua ediție.

unnamed

Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, va avea loc simultan la București, Cluj-Napoca și Timișoara pe 29-30 aprilie 2017.

Competiția se adresează unui public cu nivel de experiență variat și din diverse domenii: elevi, studenți, programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, storytellers, studenți sau antreprenori.

Temele competiției din acest an, trasate de NASA, sunt cinci la număr, centrate în jurul planetei noastre: The Earth and Us, Planetary Blues, Warning! Danger Ahead!, Our Ecological Neighborhood, Ideate and Create! Provocările din fiecare categorie, în număr total de 25, se regăsesc pe site-ul competiției.  Participanții își pot alege de aici o problemă pe care doresc să o rezolve în funcție de domeniu, gradul de dificultate sau interese.

De asemenea, participanții selectează locația unde vor să participe la hackathon iar înscrierea este gratuită.

Înscrie-te la București!
Înscrie-te la Cluj-Napoca!
Înscrie-te la Timișoara!
Pe 21 aprilie vor avea loc la București și Cluj-Napoca pre-evenimente, al căror scop este de a-i familiariza pe participanți cu noțiunea de hackathon, cu seturile de date și unelte NASA, cu conceptele și abilitățile de rezolvare a problemelor dar și de a le oferi posibilitatea să interacționeze și să se cunoască mai bine.

După hackathon-ul care va dura 48 de ore (29-30 aprilie), juriile locale vor desemna, pentru fiecare oraș în parte, maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internațional împreună cu câte un proiect desemnat ca fiind cel mai popular sau People’s Choice Award. Învingătorii vor fi invitați la o lansare NASA.

De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. În fiecare an mii de participanți din diverse domenii, indiferent de nivelul de experiență, colaborează pentru a dezvolta soluții inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spațială cât și de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziția publicului de către NASA. Soluțiile rezultate variază de la aplicații mobile la jocuri, hardware și multe altele.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.