Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare cros dedicat voluntarilor și 15 traininguri gratuite în cadrul Volunteers Fest

0

Zilele Educative se desfășoară în perioada 31 martie – 5 aprilie și cuprinde 15 trainguri gratuite pe diverse teme.
Zilele Sportive vor avea loc în weekendul 5 – 6 aprilie și include trei activități: Crosul Volunteers Fest, laser tag și escaladă în sală.

Zilele Sportive@VF

Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, oferă un program inedit care cuprinde traininguri și activități sportive, în perioada 31 martie – 6 aprilie. Evenimentul are ca scop stimularea dezvoltării pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

15 traininguri susținute de profesioniști
În cadrul Zilelor Educative, 31 martie – 4 aprilie 2014, festivalul și-a propus să aducă un plus valoare la activitatea desfășurată de către voluntari.

Scopul Zilelor Educative este acela de a oferi tinerilor o viziune concretă și punctuală asupra domeniilor în care poate și-au desfășurat deja activitatea sau pe care vor să le descopere. Trainingurile vor avea loc la Casa Brătianu (Strada Doamnei, nr. 9 (vis-a-vis de Banca Națională Română).

Formularul de înscriere pentru Zilele Educative este disponibil aici.

Programul Zilelor Educative

Luni, 31 martie 2014
DIY Fundraising – Cum ajungi la primul milion de euro?; trainer: Cristiana Ionescu
Pasiune = Oxigen; trainer: Serban Ciusca
Dezoltare personal; trainer: Cristina Ghinescu

Marți, 1 aprilie 2014
Gândire Laterală; trainer: Cotiso Hanganu
PRCoolture (Promote Romanian Culture); trainer: Simona Barbu
Complexitate și Jobby; trainer: Florin Munteanu

Miercuri, 2 aprilie 2014
Social media; Trainer: Răzvan Băltărețu, Adevărul
Antreprenoriat și Leadership; trainer: Raluca Georgescu
Project Management , adevăr sau provocare?; trainer: Cristiana Cotoi

Joi, 3 aprilie 2014
Un festival cât un master – Cum înveți management cultural în trei luni?; trainer: Emil Pantelimon
Succesul unui eveniment sportiv în cinci pași; trainer: Ovidiu Cocieru
Organizare de evenimente; trainer: Roxana Luca

Vineri, 4 aprilie 2014
Coordonare Voluntari; trainer: Tudora Enache
Români de bine – versiunea online; traineri: Raluca Barbu și Cristina Dumitrescu
Realizarea de CV-uri și scrisori de intenție; trainer: Ene Teodora

Mai multe detalii despre traininguri, inclusiv ora de începere, sunt disponibile pe www.volunteersfest.ro .

Două zile dedicate sportului
Pasionaților de activități fizice le vom testa rezistența în weekendul 5 – 6 aprilie, în cadrul Zilelor Sportive. Pentru ziua de sâmbătă le-am pregătit cel mai mare cros dedicat voluntarilor pe un traseu de 3 sau 9 km și binecunoscuta ștafetă de 9 km. Distractia va începe la ora 9:00, iar startul crosului îl dăm la ora 11.00.
Formularul de înscriere la Crosul Volunteers Fest powered by MPG îl găsiți aici.
Duminică, începând cu ora 09.00, invităm toți voluntarii amatori de senzații tari la un meci de laser tag la Laser Megazone sau să escaladăm ”munții” din București la Vertical Spirit, locul ideal pentru a testa imaginația și rapiditatea voluntarilor de a lua decizii în ”situații critice”.
Formularul de înscriere pentru Laser Tag este disponibil aici.
Formularul de înscriere pentru escaladă în sală îl găsiți aici.
Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la ”Volunteers Fiesta” în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.
Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul www.volunteersfest.ro şi pagina de Facebook.
Pentru persoanele care vor să participe la activități, dar nu fac parte dintr-un ONG sau nu au participat la nicio acțiune de voluntariat anul precedent, sugerăm o donație de 10 lei pentru fiecare training și pentru competiția de laser tag, 20 lei pentru înscrierea la Crosul Volunteers Fest și 60 lei pentru echipa de ștafetă.
Donaţia ta ajută Volunteers Fest să supravieţuiască și ne încurajează să pregătim cât mai multe activități pentru voluntari.

Zilele Educative@VF
Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.
Sponsori: Piraeus Bank Romania, MPG, Lidas

Parteneri: Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, Olympus Romania, Impact Hub Bucharest, Momobi, Creionetica , Vertical Spirit, Cafeneaua Liberală Brătianu, Nikon, Anton Pub, Open Pub, Laser Megazone, Ambulanța BGS, TeamXpert

Parteneri media: Kiss FM, BucurestiFM, Zile și Nopții, RATB, IQads, Student din provincie, IQool, KoolHunt.ro, getlokal, Orasul Meu, Am Doar 18 Ani, Studentie.ro, Art Out, CSRmedia, societatesicultura.ro, Romania Pozitivă, Revista Atelierul, COOPerativa Urbană, Blogunteer.ro, Revista LZR, Teen Press, Moftul, SuntParinte.ro.

Parteneri educaţionali: Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, AEGEE Bucureşti, AIESEC Bucureşti, Prime România, Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune, 4animals.ro, Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, Asociaţia Studenţilor Economişti din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ART Fusion, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Filierei Francofone, Asociaţia Studenteasca de Fizioterapie din Romania, Asociaţia de Ajutor AMURTEL Romania, Asociaţia EST – Ecocluburi pentru natură, Asociaţia Montană „Pathos”, Asociaţia Paspartu, Asociaţia Română de Terapii în Autism și ADHD, Asociaţia Team Work, Asociaţia Zi deschisă, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret, Clubul Sportiv Olimpic Triumf, Centrul pentru Studii Complexe, cutu-cutu.ro, Asociaţia ECOSANO, Electrical Engineering STudents’ European assoCiation, GEYC- Group of the European Youth for Change, Liga Studenţilor Electronişti, Liga Studenţilor Români din Străinătate, Asociaţia Pentru Dezvoltarea Potenţialului Uman, People to People, Policy Center for Roma and Minorities, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Desenăm Viitorul tău.

***
Despre Volunteers Fest
Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.