Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CEL MAI IMPORTANT FESTIVAL DE VINURI DIN ROMÂNIA: RO-WINE | The Wine Festival of Romania

0

50 de producători români și internaționali, o selecție riguroasă de vinuri premium, vinuri din colecții private, un ambasador de renume. Aceasta este, pe scurt, povestea RO – Wine | The Wine Festival of Romania, cel mai important festival de vinuri din România. Organizat de Marinela V. Ardelean în parteneriat cu Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, RO – Wine | The Wine Festival of Romania se va desfășura pe parcursul a două zile, 21 și 22 mai, în București, la Fratelli Studios.

RO Wine - The Wine Festival of Romania

Pe parcursul celor două zile de festival vor putea fi degustate vinurile de top a peste 50 de producători, dintre care 30 autohtoni și 20 internaționali. Selecția producătorilor participanți la festival este una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitație. Fiecare producător va putea prezenta un număr maxim de 5 etichete, organizatorii întărind astfel standardul calității evenimentului. Producătorilor autohtoni li se vor alătura producători din Italia, Franța, Bulgaria, Elveția si Argentina.

“RO-Wine | The Wine Festival of Romania s-a născut din dorința de a reuni vinurile românești de top, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional și de a le aduce mai aproape de consumator. Ne dorim ca acesta să fie primul pas în educația consumatorilor, prin expunerea lor la vinuri premiate și producători de top”, declară Marinela Ardelean, specialist în branding şi business development în industria enogastronomică.

Ambasadorul RO-Wine | The Wine Festival of Romania este Helmuth Koecher, fondator și președinte al Merano WineFestival – unul dintre cele mai exclusiviste evenimente de profil din Europa, cu o vechime de peste 20 ani. Helmuth Koecher cunoaște bine România și este un susținător al industriei vinicole din țara noastră: “Am descoperit România în anii 2000 și am fost surprins să găsesc vinuri speciale, cu personalitate, caracter și stil propriu. România trebuie să își promoveze propriile soiuri de struguri. Sunt convins că vor avea mare succes pe piața internațională”, spune Koecher.

În cadrul festivalului se vor desfășura numeroase workshop-uri și degustări care îî vor avea în centrul atenției pe producătorii prezenți.

Accesul la eveniment se va face în baza unui bilet care poate fi achiziționat de pe www.bilete.ro. Costul unui bilet standard este de 100 de lei, iar costul unui bilet VIP este de 250 de lei și include acces suplimentar la o selecție exclusivă de vinuri cu o vechime de peste 10 ani. Biletele de la ambele categorii sunt valabile o zi.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania sunt: Selgros Romania, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Ţiriac Auto.

***

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești – „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela este și inițiatoarea proiectului „Cartea vinurilor românești/ The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuți de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier, în timp ce Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind și cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania confirmă încrederea celor doi manageri în produsele românești și este o garanție a calității evenimentului.

Selgros Cash&Carry România, partener oficial al festivalului este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc, apreciat de clienţii profesionişti. Este partenerul de încredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor întreprinzători particulari, asigurând pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit după nevoile lor, bazat pe competenţă în calitate şi prospeţime, disponibil în permanenţă la cele mai convenabile preţuri. Se implică frecvent în viața comunităților în care activează, contribuie la dezvoltarea și evoluția lor, susține performanțele individuale sau de grup, iar dovada vie este și implicarea, prin acest proiect, în promovarea industriei vinicole din România.

Banca Transilvania, banca oamenilor întreprinzători, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Aceasta se află pe locul al treilea în topul băncilor din Romania, are aproape 600 de sedii şi 2,2 milioane de clienți. Implicarea în acest proiect este o oportunitate pentru BT de a susține brandurile locale şi spiritul antreprenorial românesc, precum şi de a-şi arăta aprecierea față de tradiția vinicolă din România.

AQUA Carpatica, unul dintre brandurile de apa minerala cele mai apreciate de catre romani, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Brandul s-a pozitionat ca un susținător al valorilor românești, al calității și al rafinamentului, produsele sale fiind deseori asociate cu un stil de viață sănătos, cu eleganța în design, dar și cu preparate culinare și vinuri deosebite, așa cum sunt și cele din selecția RO – Wine | The Wine Festival of Romania.

Ţiriac Auto face parte din Grupul Țiriac, ce reunește peste 40 de companii private autohtone, activând în multiple sectoare precum imobiliare, auto, servicii financiare, leasing, transport aerian, energie, servicii de pază și protecție, property management sau servicii media. Ţiriac Auto reprezintă şase dintre mărcile auto renumite existente pe piaţă: Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz şi Mitsubishi. Reţeaua de distribuţie şi service Ţiriac Auto asigură clienților acces la servicii de calitate în orice colţ al României.În fiecare locaţie există consilieri gata să ofere soluţii adaptate nevoilor clienţilor Ţiriac Auto. Totodată, spațiile service Ţiriac Auto sunt autorizate şi pregătite să efectueze reparaţii unui portofoliu extins de mărci auto. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania subliniază nivelul înalt al calității pe care urmărește să îl atingă proiectul.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.