Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cei mai buni specialiști în autism la IACB 2018

0

Aceasta toamnă debutează la Rin Grand Hotel cu cea de-a doua ediție a Conferinței IACB International Autism Bucharest Conference, între 19 si 21 octombrie, conferință care și anul acesta aduce împreună sute de persoane din domeniul autismului.

Conferința se adresează specialiștilor dar și familiilor copiilor cu autism și aduce laolată invitați valoroși, cu formare profesioanală realizată în țară și în străinătate, terapeuți ABA care lucrează direct cu copiii, analiști comportamentali, psihologi clinicieni, consilieri, psihoterapeuți, psihopedagogi și specialiști din arii conexe analizei comportamentale, ca de exemplu logopezi, medici primari psihiatri, kinetorapeuți, educatori, profesori, consilieri juridici, președinti ai asociațiilor din țară, părinți, educatori la domiciliu, și însăși persoane cu autism, fiind prezenți peste 40 de lectori români și internaționali.

La deschiderea evenimentului îl vom avea alături pe Nicolae al României împreună cu soția sa, personalități deosebite care doresc să reprezinte vocea copiilor cu autism și a familiilor lor. Nicolae al Romaniei este nepotul regelui Mihai al Romaniei.

Invitații noștri sunt din Israel, dr. Hanna A. Alonim și din Norvegia, psih. Gabriela Vilhelmsen, alături de medici specialiști în psihiatrie pediatrică și împreună cu cei mai buni psihologi din țară în problematica autismului.

Vom avea alături cei mai buni specialiști acreditați în terapia ABA: Ana Turtureanu, BCaBA, Alexandra Comarniceanu BCBA, Geanina Bucuroiu, BCaBA, Tatiana Dănciulescu piano therapy, Andrei Ionel Mocanu, Violeta Mihalașcu, Marius Teodor Zamfir, lector univ. dr. Simona Marica, Adriana Balsanu, Bianca Stănescu, Irina Isar, Nicoleta Burlacu, Loredana Tirtopan, Laura Cristescu, Bianca Angelescu, Mădălina Jaga, Amalia Lupu, Anne Marie Hoțoiu, Laura Radu, Iuliana Baban, Valentina Puicea, Iliana Comendant, Cristina Costin, Ionela Ferucă, Alexandra Elena Nicolae, Simona Bălan, Oana Daniela Oprescu, Anca Ghearasamescu, Camelia Crâșmariu, Corina Simoc.

Cele mai bune voci ale copiilor cu autism vor fi la IACB 2018, reprezentate de către părinții lor deveniți specialiști: Mihaela Stan, Carmen Adriana Moldovan, Ramona Stanciu, Ana Dragu. Invitatul special al acestei ediții este Andrei Stan, un adolescent minunat care susține că a avea autism nu este nimic greșit, este doar ceva diferit, dar asta nu înseamnă ceva anormal. Viața și integrarea în școală i-au adus multe provocări (buling, profesori care nu înțeleg dizabilitatea), dar a reușit să le depășească. Toate aceste provocări neplăcute au avut un plus, azi se simte mai pregătit pentru viață, având propriile păreri, chiar politice (pasiunea sa).

Asteptăm cu drag la această ediție specialiști atât de frumoși și de dedicați, încât anticipăm cu multă bucurie un eveniment la care ne vom îmbogăți cu toții cu multe informații valoroase, riguroase, idei dar și speranță și încurajări.” a declarat psih. Daniela Gavankar, coordonatorul științific al Conferinței, președinte al Asociației AITA.

Evenimentul care are loc în acest weekend este acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

IACB 2018 este organizat de către Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA), cu sprijinul partenerilor: Asociația Pentru Sănătate Mintală a Copilului Sfântul Serafim De Sarov (ASMC), Asociaṭia Activity, Asociaṭia Uite cum cresc și RAOL.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.