Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cei mai buni debateri la Turneul Campionilor în Dezbateri 2014

0

Weekendul acesta are loc Turneul Campionilor în Dezbateri, eveniment ce va strânge cei mai buni debateri români la București.

Turneul Campionilor în Dezbateri este cel mai important eveniment public anual al ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică și este o competiţie care îi pune faţă în faţă pe cei mai buni debateri români. Finalişti şi câştigători ai unor campionate naţionale, europene sau internaţionale de top precum cele de la Oxford sau Cambridge, cei mai buni debateri români sunt invitați de ARDOR la final de an, să concureze pentru trofeul Turneului Campionilor în Dezbateri.

Ajuns la cea de-a treia ediție, turneul va găzdui în acest weekend la București înfruntarea dintre cei mai buni 16 debateri din România. Dezbaterile de calitate practicate de studenți în ARDOR și în lume presupun un format în care echipe de minim 2 argumentează pro sau contra unei moțiuni anunțate cu 15 minute înainte de meci.

Printre participanții din acest an se regăsesc câștigători ai Oxford IV, semifinaliști ai Cambridge IV, SOAS IV (Londra) sau Mondiale (WUDC Chennai, India).

dezbatere

Rundele preliminarii au loc sâmbătă și duminică la Colegiul Național Sf. Sava și sunt deschise publicului. Cele mai bune 4 echipe calificate vor dezbate pentru adjudecarea trofeului Turneul Campionilor în Dezbateri 2014 în cadrul finalei concursului ce va avea loc luni seara. Tema din finală este singura anunțată și este ca de obicei una controversată și pe agenda publică actuală: „Ar trebui desființată imunitatea parlamentară”.

Turneul Campionilor în Dezbateri face parte din eforturile ARDOR de a promova dezbaterile în societatea românească, completând educaţia formala oferită de şcoală prin activităţi de club şi prin introducerea în programa şcolară opţională a unui Curs de Dezbateri, Oratorie şi Retorică. Ecourile acţiunilor intreprinse de ARDOR au început să aibă un impact din ce în ce mai important în ultimii ani prin proiectele educaţionale şi iniţiativele civice proprii sau în parteneriat.

Organizator: ARDOR în parteneriat cu ARDOR Muntenia și Centrul de Oratorie și Dezbateri al Universității Româno-Americane

Partener principal: Porsche Romania

Parteneri: Țuca Zbârcea și Asociații, British Council, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, I.S.M.B., Colegiul Național Sf Sava, Zizin, Okian, UN Youth Delegate și Universitatea Româno-Americană.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.