Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ceasul ultimei dinastii a Rusiei la Artmark

0

Licitația de Ceasuri aduce în atenția publicului aproape 100 de ceasuri de colecție, multe dintre ele unicate, printre care și ceasul de buzunar realizat de Pavel Buhre, celebru ceasornicar al Casei Regale Romanov, care realiza ceasuri la comandă pentru membrii familiei regale. Deși nu știm exact căruia dintre membrii familiei regale i-a aparținut, această piesă rară păstrează, dincolo de proveniența prestigioasă, chiar o fărâmă din istoria sfârșitului Imperiului Țarist.

Ceas Pavel Buhre

Elegantul ceasul de buzunar este realizat la sfârșitul secolului XIX, din aur, iar pe carcasă este inscripţionat autorul cu litere chirilice („Pavel Buhre, Principalul Furnizor al Casei Regale”). Firma Pavel Buhre a fost fondată în 1875, în Sankt Petersburg, de către Carl Buhre, și a devenit în foarte scurtă vreme, din 1889, furnizorul oficial al Casei Regale.

Raritatea pleacă în licitație de la 8.000 euro. În martie 2012, la Geneva, în cadrul Licitației de Ceasuri importante de colecție, organizate de Casa de licitații Antiquorum, au fost tranzacționate două ceasuri de buzunar asemănătoare, din aur de 18 carate, unul din 1870, iar celălalt din 1900, cu 83.630 euro și, respectiv, 51.606 euro.

Piesele Licitației de Ceasuri pot fi admirate până luni, 26 octombrie, iar marți, 27, va avea loc licitația la Athénée Palace Hilton, ora 20:00.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.