Cea mai titrata trupa romaneasca peste hotare, Negura Bunget, isi lanseaza noul album pe 20 martie in Bucuresti

0

Cea mai titrata trupa romaneasca din toate timpurile, Negura Bunget, va canta vineri, 20 martie, in Clubul Colectiv din Bucuresti. Pe langa lansarea noului album al trupei, “Tău”, evenimentul este si un warmup party oficial pentru festivalul METALHEAD Meeting 2015 !

poster-Negura-Bunget
Ca prima parte a unei trilogii muzicale si vizuale legate de Transilvania, TĂU e concentrat pe partea naturala, explorand locuri spectaculoase, precum si legendele, miturile si traditiile acestora, deschizand o fereasta catre trecutul unor locuri legendare.

Prin albumul “Tau” Negura Bunget, prionerii Black Metal din Romania, prezinta nu doar succesorul indelung asteptat al albumului “Virstele pamintului”, ci si primul propriu zis album lansat in colaborare cu casa de discuri germana Prophecy Production. “Tau” reprezinta in acelasi timp pentru Negura Bunget si inceputul unei ambitioase trilogii muzicale si vizuale, care prezinta viziunea personala a formatiei asupra Transilvaniei. In timp ce prima parte a trilogiei exploreaza elementele naturalde, partile urmatoare se vor concentra pe elementul uman, practici si credinte, si in cele din urma pe cel sprititual, care a definit pentru totdeauna aceste tarimuri.

Fiercare din cele opt piesele ale albumului „Tau” prezinta un loc natural specific, cu atmosfera si mistica lui unica, cu legendele si intelesurile din spatele lui. Muzical, Negura Bunet intrebuinteaza un arsenal deja familiar de sunete, elemente de Black Metalul primar, greu, contrabalansate de cele meditative si folcloristice. Accentuand caracterul distinct, albumul beneficiaza de aportul unor muzicieni renumiti, precum Alexandrina Hristov (voce pe „Impodobeala Timpului”), Bean MC (Subcarpati, Suie Paparude; voce pe „La Hotaru Cu Cinci Culmi”), Gabriel Almasi (theremin pe “Nametenie”), Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitara pe „Impodobeala Timpului”) sau Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe „Tarim Vilhovnicesc”). Per total, muzica albumului “Tau” e mai oganica decat pe oricare alt album Negura Bunget, fiind legata si de e o expresivitate atinsa poate doar de clasicul “Om”. Totusi, muzica albumului “Tau” e doar o piesa dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natura transilvana, care se reflecta ca intreg cel mai bine in editia vizuala artbook a albumului, cu 72 de pagini, care contin nu doar variantele in romana si engleza alte texteleor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, cat si trei (!) videoclipuri, inchizind astfelt acesc cerc conceptual.

In 2015, Negura Bunget va porni la drum in cadrul unui amplu turneu European dar va ajunge si pana in America de Nord iar la vara intr-un turneu de festivaluri.

Negura Bunget inseamna:

Gabriel Mafa / Negru – tobe / percutii / tambal / xilofon / tulnic
Tibor Kati – voce / chitara / keyboards
Adrian Neagoe / Oq – chitara / voce / keyboards
Petrica Ionutescu – fluier / tulnic / trompeta / instrumente traditionale
Ovidiu Corodan – bas
Matei Ionutescu – fluier / tulnic / instrumente traditionale
Vartan Garabedian – percutii / voce

Invitate alaturi de timisoreni, sunt trupele Grimegod (emotional metal – Romania), Northern Plague (black metal – Polonia) si An Theos (epic-folk metal, Romania)

Biletele pot fi gasite pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet (Mag. Muzica, Uman, Senia, Perfect Tour), pe aplicatia de IOS si Android iaBilet dar si la intrare la urmatoarele preturi:

–          30 de lei – primele 100 de bilete (oferta limitata early bird)
–          35 de lei pana pe 19 martie inclusiv
–          40 de lei pe 20 martie si in ziua concertului la intrare

Un eveniment METALHEAD

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează