Cea mai lunga zi din an, Ziua Educatiei Nonformale

0

Ziua Educatiei Nonformale – cea mai lunga zi din an! 

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei, a demarat la inceputul acestui anproiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L., menit sa promoveze educatia nonformala in Romania si sa incurajeze actorii din toate cele trei sectoare (business, public si neguvernamental) in demersurile de a incorpora principiile educatiei nonformale in domeniile lor de activitate.

In aceste sens, intre 28-29 septembrie 2012 va avea loc Ziua Educatiei Nonformale in Romania – cea mai lunga si nonformala zi din an!

In cadrul acestei Zile de Educatie Nonformala vor avea loc evenimente la nivel local in 39 de judete din Romania. Aceste evenimente vor implica folosirea activitatilor si metodelor de educatie nonformala in scoli, licee, gradinite, biblioteci, instutitii de cultura, organizatii neguvernamentale, companii si institutii publice.

Ziua Educatiei Nonformale 2012 inseamna peste 190 de activitati de educatie nonformala in toata tara, atat in mediul urban cat si rural, diverse si numeroase activitati si metode de educatie nonformala implementate la nivel local, peste 200 de organizatii si institutii care realizeaza activitati de educatie nonformala.

Printe numeroasele evenimente realizate in cadrul Zilei Educatiei Nonformale, mentionam ateliere de creativitate, art terapie si drama terapie, educatie parentala, origami si quilling, training-uri de antreprenoriat in economie sociala, activitati cercetasesti, momente de teatru de papusi, teatru social/forum, coregrafii si dans, activitati de consiliere vocationala pentru tineri, proiectii de filme educative, meciuri de debate, activitati de ecologizare, expozitii foto si expozitii photoVoice, vanatori de comori (treasure hunt) si jocuri socio-educative, city race, flashmob, cafenele publice si cafenele literare.

Tot in cadrul Zilei Educatiei Nonformale sunt inscrise festivaluri care abordeaza principiile acestui tip de educatie – Festivalul de Teatru de la Constanta, Festivalul Bucuriei de a Sti, Festivalul Egalitatii de Gen, Festivalul ReCreativ.

Lista completa a evenimentelor si a partenerilor care le organizeaza in toata tara, este disponibila aici: www.nonformalii.ro/evenimente.

Pentru ca educatia nonformala este un domeniu accesibil oricui, oricand si oriunde, invitatia de a participa la evenimentele din cadrul Zilei Educatiei Nonformale este deschisa tuturor indiferent de zona in care activeaza si este gratuita.

Ziua Educatiei Nonformale este un eveniment national aflat la a doua editie si va fi organizat anual. Scopul evenimentului este sa promoveze invatarea pe tot parcursul vietii prin metode de educatie nonformala care pot fi aplicate indiferent de varsta, educatie, gen, pozitie sociala etc.

Ziua Educatiei Nonformale este un eveniment implementat in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L. de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiintele ale Educatiei, cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Invatare pe Toata Durata Vietii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează