Cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România

0

BAROMETRUL DE CONSUM CULTURAL 2014 – cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) lansează cea de-a noua ediție a publicației „Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România. Evenimentul ce se va desfășura luni, 16 martie 2015, ora 18:00, în foaierul Aulei Ministerului Culturii va marca și inaugurarea oficială a Institutului.

Barometrul de Consum Cultural 2014

„Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global și local” oferă informații despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească de astăzi, despre modul în care populația se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esențial în dezvoltarea strategiilor locale și regionale. Rezultatele reflectă vitalitatea culturală la nivel național, precum și tendințele de consum ale populației. Volumul se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor și reprezentanților autorităților publice centrale și locale.

Potrivit Barometrului: 24% dintre români consideră cultura ca fiind „nu prea importantă” și 63% din populația României nu merge niciodată la teatru, în schimb, 47% din populația României citește o carte pe lună sau mai mult, iar 43% dintre români vizitează muzee o dată pe an sau mai des. Analize detaliate despre principalele obiceiuri de consum cultural se regăsesc în cele opt capitole ale studiului.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, a fost înființat în anul 2013, prin comasarea Centrului de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii (CCCDC) și a Centrului de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC). Astfel, a devenit singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură. Misiunea INCFC este de a ajunge prin cercetare şi formare culturală la toți cei care activează în acest domeniu, indiferent de nivelul de subordonare sau tipul de organizație, cu scopul de a colecta și disemina date statistice pentru fundamentarea propriilor proiecte, dar și de a sprijini dezvoltarea profesională a acestora.

Alături de oficiali ai Ministerului Culturii, Carmen Croitoru, managerul INCFC şi coordonator al lucrării, va oferi la această lansare detalii despre activitatea Institutului şi importanţa analizelor cuprinse în „Barometrul de Consum Cultural 2014”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează