Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea mai faimoasa scoala boarding din Germania vine sa cunoasca elevii romani in Bucuresti si Cluj

0

Una dintre cele mai prestigioase scoli de elita din Europa, Salem Castle School, vine pe 20 februarie in Cluj si pe 22 februarie la Bucuresti pentru a-i cunoaste pe elevii romani interesati sa studieze la aceasta institutie. Tinerii, alaturi de parintii lor, pot afla de la prima sursa informatii despre admitere, costuri de scolarizare si conditiile de obtinere a unei burse de studiu.

 Schule Schlose Salem

Avizierul de onoare al Salem Castle School din Germania include figuri regale si personalitati marcante precum Printul Filip, Ducele de Edinburgh, Regina Sofia de Spania, Printesa Irena de Grecia si Danemarca, copiii scriitorului Thoman Mann etc. La Salem studiaza elevi internationali din peste 28 de tari iar limbile de instruire sunt engleza si germana. Se pune mult accent pe studiul limbii, astfel incat in decurs de un an, pana si elevii care nu au experienta cu limba germana, ajung sa o vorbeasca fluent. La finalul studiilor, elevii romani pot obtine o diploma de Bacalaureat International (IB), care asigura acceptarea ulterioara in universitati de top din lume.

Scolile de elita din strainătate, numite boarding schools, sunt scoli de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Elevii unei scoli boarding devin independenti de la o varsta frageda. Avand un nivel ridicat de sprijin din partea profesorilor si a tutorilor, ei beneficiaza de un sistem clar si echitabil de reguli care ii ajuta sa isi structureze mai bine timpul. Elevii admisi in aceste institutii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani beneficiaza de excelente conditii de studiu, au parte de facilitati de exceptie si sunt implicati in variate activitati extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, sah etc.

Aceste intalniri sunt organizate de IEC – International Education Center Romania in colaborare cu scolile partenere sub egida editiei din 2014 a EEF – European Education Fair (www.eef.ro). Participarea este gratuita, inscrieri pe www.boarding.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.