Cea mai faimoasa scoala boarding din Germania vine sa cunoasca elevii romani in Bucuresti si Cluj

0

Una dintre cele mai prestigioase scoli de elita din Europa, Salem Castle School, vine pe 20 februarie in Cluj si pe 22 februarie la Bucuresti pentru a-i cunoaste pe elevii romani interesati sa studieze la aceasta institutie. Tinerii, alaturi de parintii lor, pot afla de la prima sursa informatii despre admitere, costuri de scolarizare si conditiile de obtinere a unei burse de studiu.

 Schule Schlose Salem

Avizierul de onoare al Salem Castle School din Germania include figuri regale si personalitati marcante precum Printul Filip, Ducele de Edinburgh, Regina Sofia de Spania, Printesa Irena de Grecia si Danemarca, copiii scriitorului Thoman Mann etc. La Salem studiaza elevi internationali din peste 28 de tari iar limbile de instruire sunt engleza si germana. Se pune mult accent pe studiul limbii, astfel incat in decurs de un an, pana si elevii care nu au experienta cu limba germana, ajung sa o vorbeasca fluent. La finalul studiilor, elevii romani pot obtine o diploma de Bacalaureat International (IB), care asigura acceptarea ulterioara in universitati de top din lume.

Scolile de elita din strainătate, numite boarding schools, sunt scoli de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Elevii unei scoli boarding devin independenti de la o varsta frageda. Avand un nivel ridicat de sprijin din partea profesorilor si a tutorilor, ei beneficiaza de un sistem clar si echitabil de reguli care ii ajuta sa isi structureze mai bine timpul. Elevii admisi in aceste institutii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani beneficiaza de excelente conditii de studiu, au parte de facilitati de exceptie si sunt implicati in variate activitati extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, sah etc.

Aceste intalniri sunt organizate de IEC – International Education Center Romania in colaborare cu scolile partenere sub egida editiei din 2014 a EEF – European Education Fair (www.eef.ro). Participarea este gratuita, inscrieri pe www.boarding.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează