Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a 9-a ediție a Curățeniei de Toamnă din Grădina Botanică s-a încheiat!

0

Asociația Team Work a organizat în zilele de 1-2 și 22-23 noiembrie cea de-a 9-a ediție a Curățeniei de Toamnă 2014, eveniment desfășurat anual în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

La „Curățenia de Toamnă 2014” a participat un număr de aproximativ 200 voluntari harnici și entuziaști, care s-au dedicat în eforturile de a menține un mediu înconjurător curat și sănătos. Din cauza vremii nefavorabile, cel de-al doilea weekend al evenimentului, care trebuia să aibă loc în zilele de 15 și 16 noiembrie, a fost amânat pentru zilele de 22 și 23 noiembrie.

Deși vremea a fost răcoroasă și neprimitoare, aceasta nu a stat în calea dorinței voluntarilor și membrilor Team Work de a face o schimbare și de a ajuta natura, prin implicarea lor în activitățile desfășurate în cele 2 weekend-uri ale curățeniei, rezultatele fiind vizibile și îmbucurătoare.

team work

Programul de lucru s-a derulat în intervalul orar 10:00-15:00, iar activitățile desfășurate sub îndrumarea voluntarilor Team Work și a personalului Grădinii Botanice au constat în tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor uscate, adunarea acestora și a deșeurilor, ele fiind necesare în vederea pregătirii spațiului pentru anotimpul rece. Pe tot parcursul evenimentului participanții au fost serviți de către voluntarii Team Work cu ceai fierbinte și cafea, aceștia luând și mici gustări pentru a-și recăpăta energia pe teren.

La finalul fiecărei zile de curățenie, voluntarii au fost răsplătiți, în urma implicării lor, cu mici cadouri oferite de către voluntarii Asociației Team Work. De asemenea, în primul weekend al curățeniei, la intrarea în Grădina Botanică a fost amplasat un stand de donații, unde atât participanții, cât și vizitatorii au avut posibilitatea de a face o donație prin care să sprijine derularea evenimentelor viitoare. Aceștia au primit în schimb broșe și pandantive din lut lucrate manual de către voluntarii organizației.

Albumele cu fotografiile realizate în cele 4 zile ale evenimentului (1, 2, 3, 4) pot fi vizualizate accesând pagina de Facebook Team Work. De altfel, persoanele care doresc să se implice pe viitor în alte evenimente ale organizației, se pot alătura grupului de Facebook dedicat special voluntarilor care au participat de-a lungul anilor la astfel de activități. https://www.facebook.com/groups/gradina.botanica.tw/

Curățenia de Toamnă 2014 a fost sprijinită de Badabum.ro, Voucherry și Work Storey, precum și de partenerii media  StartUB.unibuc.ro, GreenReport.ro, buzzcamp.ro, Imparte.ro, InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, RadioRomaniaCultural.ro, Inparc.ro, SRMagazine.ro, www.calendarevenimente.ro, www.scoalaadc .

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 4.000 de voluntari. „Curăţenia de Toamnă” face parte, alături de „Curăţenia de Primăvară”, „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Grădina Copiilor” și „Grădina Bunicii” (premiul și trofeul „Spații Verzi MOL 2011”), dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, derulat în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.