Cea de-a 23-a ediție One Night Gallery are loc la MINA, Museum of Immersive New Art

0

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, prezintă, pe 30 septembrie și 1 octombrie, cea de-a 23-a ediție – One Night Gallery Love Nimurad – la MINA, Museum of Immersive New Art.

Artistul expus în cadrul acestei noi ediții este Alex Nimurad, ilustrator, designer și art director, absolvent de arhitectură și arte. Lucrările sale sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică și design contemporan. Stilul său îmbină perfect aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, rezultând un limbaj vizual cu adevărat unic și dinamic.

Expoziția va prezenta 21 de lucrări de artă, transpuse în AR, VR, show imersiv prin video-mapping și instalații interactive.

Datorită spațiului în care are loc, această ediție One Night Gallery prezintă un spectacol audio-vizual, imersiv, cu proiecții 360 de grade. Participanții vor păși în universul ilustrațiilor lui Nimurad, proiectate pe toată suprafața sălii de către Noetic Studio, cu coloana sonoră realizată de Andrei Ștefanovici. 

Evenimentul constă și într-o expoziție cu 21 de lucrări de artă în care explorările vizuale ale artistului Alex Nimurad, precum seria Sfertul academic, Heavenly Gods, Goddesses, The Moon Tarot Cards, Mermaids, Animal Movement, Chimeras și Geometric Animals, sunt completate în mediu digital de artiștii Astro Wizard aka Andrei Paun & Dan Pecete și Visceral.

Spectacolul prezintă și o experiență AR cu 4 ilustrații animate de către artistul 3D Dan Pecete transformate în lucrări de realitate augmentată de către Astro Wizard aka Andrei Păun.

În experiența VR, ilustrațiile lui Nimurad sunt transpuse de Astro Wizard în elemente 3D și aranjate într-un univers ce va fi explorat de participanți. 

Personajele Mermaids create de Nimurad vor face parte dintr-o instalație arhitecturală și evidențiată prin proiecții create de Visceral. Artistul video este, de asemenea, responsabil pentru proiecțiile Animal Movement care încep călătoria vizitatorilor la intrare în muzeu. 

Lucrări fizice din portofoliul artistului, precum și imprimeuri, bijuterii și autocolante se vor regăsi și în cadrul gift shop-ului MINA.

Expoziția are loc atât sâmbătă, cât și duminica aceasta, 30 septembrie și 1 octombrie, începând cu ora 20.00, iar accesul se face pe bază de bilete. Acestea se găsesc pe site-ul minamuseum.com

One Night Gallery Love Nimurad este un proiect finanțat de Primăria Sectorului 2, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 2. Acest material nu reprezintă poziția autorității finanțatoare.

One Night Gallery Love Nimurad este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Parteneri media: RockFM, KissFM, MagicFM, Institutul Cultural Român, IQAds, Revista Zeppelin, Agerpres, Designist, Modernism, The Institute, Feeder.ro, Munteanu.

Despre One Night Gallery

ONE NIGHT GALLERY este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.

Despre MINA – Museum of Immersive New Art

MINA, Museum of Immersive New Art, este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. MINA este un demers inovator prezentat de George.BCR, conceput de One Night Gallery și Le Petit si este suma intersecțiilor dintre artă, tehnologii emergente ca mediu de creație, experiențe interactive, educație și dezvoltare de noi competențe digitale. Clădirea renovată de pe strada George Constantinescu 2-4, care găzduiește muzeul, a fost înființată în 1970 și a reprezentat prima fabrică de calculatoare românești, ICE Felix.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.