Ce viitor are economia sociala in Romania?

0

Conferinta: “Ce viitor are economia sociala in Romania?” va avea loc joi, 15 septembrie 2010, incepand cu ora 09:30, la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie, sala 201, Bd. Schitu Magureanu nr. 9, sector 5, Bucuresti.

Conferinta va fi deschisa de Profesorul Carlo Borzaga, Presedintele Institutului European de Cercetare a Cooperativelor si Intreprinderilor Sociale de la Trento, Italia, o personalitate marcanta in domeniul economiei sociale, pe plan international. Domnul Borzaga va sustine o prelegere cu tema Economia sociala in Uniunea Europeana. Profesorul Borzaga este editorul a doua lucrari de referinta privind intreprinderile sociale: The Emergence of Social Entreorises in 2001 si The Economics of Social Responsibility: The World of Social Enterprises in 2006.

Organizatorul este FDSC, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Recunoasterea din ce in ce mai mare de care se bucura economia sociala in Europa si interesul crescand in antreprenoriatul neconventional care raspunde provocarilor contemporane, a determinat cele mai mari universitati si mai apoi, guvernele sa lanseze programe de studiu sau sprijin a intreprinderilor sociale. In 2002 guvernul Blair initia „Coalitia pentru Intreprinderi Sociale”, iar in anul 2006, un antreprenor social a primit premiul Nobel, Muhammad Yunus – intiatorul Bancii Grameen, o institutie de microcreditare care sprijina cu sume modice micii intreprinzatori dintr-una din cele mai sarace tari din lume, Bangladesh.

Prezentarile vor fi sustinute partial in limba engleza. Agenda evenimentului este disponibila AICI.

Termenul limita pentru inscrieri este 13 septembrie 2010. Pentru inscrieri si pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati site-ul stiriong.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează