Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce viitor are economia sociala in Romania?

0

Conferinta: “Ce viitor are economia sociala in Romania?” va avea loc joi, 15 septembrie 2010, incepand cu ora 09:30, la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie, sala 201, Bd. Schitu Magureanu nr. 9, sector 5, Bucuresti.

Conferinta va fi deschisa de Profesorul Carlo Borzaga, Presedintele Institutului European de Cercetare a Cooperativelor si Intreprinderilor Sociale de la Trento, Italia, o personalitate marcanta in domeniul economiei sociale, pe plan international. Domnul Borzaga va sustine o prelegere cu tema Economia sociala in Uniunea Europeana. Profesorul Borzaga este editorul a doua lucrari de referinta privind intreprinderile sociale: The Emergence of Social Entreorises in 2001 si The Economics of Social Responsibility: The World of Social Enterprises in 2006.

Organizatorul este FDSC, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Recunoasterea din ce in ce mai mare de care se bucura economia sociala in Europa si interesul crescand in antreprenoriatul neconventional care raspunde provocarilor contemporane, a determinat cele mai mari universitati si mai apoi, guvernele sa lanseze programe de studiu sau sprijin a intreprinderilor sociale. In 2002 guvernul Blair initia „Coalitia pentru Intreprinderi Sociale”, iar in anul 2006, un antreprenor social a primit premiul Nobel, Muhammad Yunus – intiatorul Bancii Grameen, o institutie de microcreditare care sprijina cu sume modice micii intreprinzatori dintr-una din cele mai sarace tari din lume, Bangladesh.

Prezentarile vor fi sustinute partial in limba engleza. Agenda evenimentului este disponibila AICI.

Termenul limita pentru inscrieri este 13 septembrie 2010. Pentru inscrieri si pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati site-ul stiriong.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.