Ce spun Visele despre noi?

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 15 iunie, la “Ce spun Visele despre noi”, un atelier ce isi propune sa-i initieze pe cei interesati de rolul jucat de vise in sfera psihicului uman.

Visele sunt fascinante. Sunt un mister, un semn, o enigma. Sunt cu noi in fiecare seara. Acestea sunt doar cateva dintre multele atribute ale viselor.

Multa vreme, acest fenomen psihic a intrigat fiinta umana, si inca o face. Doar o parte din misterele actului de “a visa” au fost, deocamdata, deslusite. Un lucru este sigur. Ne reprezinta!

Atelierul este gindit astfel incit sa imbogateasca perceptia noastra asupra acestor fenomene deosebit de intime, cu valoarea unei comori nestemate pentru suflet, dar si pentru sanatatea si echilibrul psihic.

Acest subiect este prezentat prin prisma viziunii psihologice si, mai exact, a unei abordari holistice si totodata abisale.

Tematica:

  1. Constientul si complexele
  2. Inconstientul personal si colectiv in raport cu visele
  3. Imaginile arhetipale si simbolurile in raport cu visele
  4. Consideratii finale despre vise.

Lector: Andrei Tudor Chiriac

Data incepere: 15 Iunie 2011; Ora curs: 19.00

Numar ateliere: 4; Varsta minima: 18

Cost: 150 lei; cost studenti: 120 lei

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei, str Caimatei 20, et. 3

Inscriere la contact@victoriei.ro

Andrei Tudor Chiriac este psiholog clinician la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Alexandru Obregia”. A urmat cursurile Facultatii de sociologie-Psihologie si programul de Master in Psihoterapie Analitica la Universitatea Spiru-Haret. In prezent, isi continua studiile in cadrul Institutului Carl Gustav Jung, Zurich.

** Imaginea atasata apartine artistului Vladimir Kush.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează