Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor prezente la Angajatori de TOP?

0

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor prezente la Angajatori de TOP?
Vineri și sâmbătă – Peste 50 de companii și 2000 de oportunități de carieră.

96_banner_homepage_hipo_V2

La sfârșitul acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, la Timișoara va avea loc târgul de carieră Angajatori de TOP. La eveniment vor participa peste 50 de companii care oferă peste 2000 de oportunități de carieră, joburi deschise atât pentru profesionişti, cât şi pentru persoane entry-level. Oportunitățile de carieră la care pot aplica cei interesați sunt din industrii diverse de la IT&Telecom, Inginerie, Automotive, la Financiar-Bancar. Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor prezente la târgul de joburi Angajatori de TOP? Ce spun cei care și-au găsit un job în urma participării la Angajatori de TOP?

Industriile prezente la Angajatori de TOP Timișoara. În cadrul târgului din această toamnă vor fi prezente companii cu planuri importante de recrutare, angajatori care reprezintă domeniile: IT&Telecom (29%), Inginerie (20%), Automotive (12%), Servicii/BPO (8%), Logistică & Transporturi (6%), FMCG (6%), Retail (6%), Financiar-Bancar (4%), Audit/Consultanță (4%), Construcții și Producție (3%), etc.

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la standul companiilor? Participarea la târgul de carieră Angajatori de TOP Timişoara le oferă posibilitatea vizitatorilor să aplice la joburile deschise şi să discute cu reprezentanţi ai companiilor prezente. În funcţie de criteriile urmărite de companii, candidaţii selectaţi vor fi invitaţi, în aproximativ 2 săptămâni, la un interviu (individual/de grup/telefonic). În funcție de poziţiile deschise, pot fi incluse mai multe etape de selecție, precum: testele de specialitate, testele psihologice, iar cei care aplică pentru companiile din domenii tehnice (de exemplu, IT) vor primi şi teste care le evaluează competențele (de exemplu, competențe de programare).

Job-uri pentru care angajatorii întâmpină dificultăți de recrutare. În urma discuţiilor cu angajatorii, a reieşit că job-urile adresate candidaţilor cu experiență, precum și cele pentru care este nevoie de cunoașterea unor instrumente de lucru într-o manieră avansată, sunt poziţiile pentru care întâmpină dificultăţi în procesul de recrutare. Printre pozițiile și abilitățile greu de ocupat se numără: Posturi tehnice: Sr. Java Developer, Sr. PHP Developer, Entry level Java developer – German speaker, Middle level Java developer – German speaker, Inginer injecție mase plastice, Inginer metalurg, Launch Manager, Service Clienți Automatizări; Cunoscători ai programelor: Java, ABAP, SharePoint, SAP funcţional; Specialiști și consultanți: Consultant SAP, Specialist relații vamale; Cunoscători de limbi străine, printre care: germană, franceză, spaniolă, italiană, olandeză.
Ce spun cei care și-au găsit un job în urma participării la Angajatori de TOP? Târgurile de carieră sunt un mijloc eficient pentru obţinerea unui job. Fie că vorbim despre profesionişti cu experiență sau juniori la început de drum, există 2000 de oportunități de carieră la târg. Aproximativ 25% dintre joburile deschise de companiile care participă la Angajatori de TOP sunt acoperite în urma evenimentului, iar cei care la ediţiile anterioare participau în calitate de vizitatori, astăzi sunt angajaţi ai companiilor prezente la Angajatori de TOP.

„Am participat la Angajatori de TOP în vederea căutării unui nou job și la un nivel mai avansat. Am aplicat CV-ul meu la mai multe companii prezente la eveniment. Experiența a fost una foarte plăcută pentru mine deoarece am avut ocazia de a discuta față în față chiar cu angajatorul. Reprezentanții companiei Netex Consulting mi-au descris ce presupune a avea o poziție în cadrul firmei. Sunt student la Facultatea de Limbi Străine, astfel Netex Consulting mi-a oferit ocazia să activez chiar în domeniul pe care îl studiez în prezent. Am fost contactat la scurt timp pentru interviu, fiind selectat ulterior în urma promovării testelor ce verifică nivelul competențelor lingvistice cerute în cadrul firmei. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care cred eu că am fost selectat să lucrez în firmă, ținând cont probabil și de mica mea experienă în câmpul muncii având în vedere vârsta. Recomandarea mea pentru cei care participă la târgul de carieră Angajatori de TOP este să aleagă cu atenție exact ce consideră că este potrivit pentru ei, pentru satisfacția de a-ți scoate cu plăcere în lumina cunoștințele și abilitățile nu numai pentru o nevoie materială. Succes tuturor! – Pătru Daniel, Asistent Relații Publice și Comunicare – Netex Consulting.

„Am vizitat târgul Angajatori de TOP din martie 2015, având Kaufland ca punct principal de interes. Mi-am depus CV-ul și am fost încântată să descopăr că la stand era o persoană pregătită să susțină interviuri în limba germană. Prima etapă a procesului de selecție s-a desfășurat repede, iar după alte 2 interviuri la sediul companiei, unde am avut ocazia să interacționez cu viitori colegi, m-am alăturat echipei pe jobul dorit”, susține Iulia P., Asistent Manager – Kaufland România.

Programe de internship și trainee. La această ediție, studenții şi proaspăt absolvenții care doresc să se implice într-un program de internship pot aplica la peste 200 de poziții disponibile în cadrul companiilor care participă la eveniment:

Companie Programul de Internship Domeniu
Alcatel-Lucent Internship positions for technical students; Internship – Testing Automation; Internship – LTE OAM developer; Internship – Network Optimization R&D Junior Software Developer; Internship – Junior Software Developer Inginerie, IT Software
Microsoft Microsoft Academy for College Hires IT Software, IT Hardware
Profi Rom Food Program de internship Vânzări
Valeo Lighting Injection Internship (paid) – Finance Department Financiar
McDonald`s România Manager Trainee FMCG
KFC Manager Trainee FMCG
Kaufland România Trainee FMCG
ProCredit Young Bankers Bancar
ALTEN Romania Java Internship IT Software
Bearingpoint Internship Reporting and Software; Internship Business Consulting IT Software
IBM IBM Internship – Customer support representative IT Software
DB Schenker Learning by doing Logistică, Transporturi
Continental Internship – Electronics Manufacturing TSR Inginerie
Hartl Connect Transport Sales Manager Trainee Vânzări, Logistică
cargo-partner Traineeship in International Logistics and Transports Logistică
DALLI Group Internship as Process Engineer Inginerie
SSI Schaeffer Java School IT Software
IT Vizion Java Junior Developer, Junior PHP Developer IT Software

Angajatori de TOP este locul ideal în care candidații pot discuta cu angajatorii și pot afla informații despre complexitatea pozițiilor disponibile sau despre ce abilități și competențe este nevoie pentru ca un candidat să poată ocupa o anumită poziție. În plus, cei care doresc să participe la studii de caz sau care vor să afle despre ultimele tehnologii pot participa la cele 19 workshop-uri şi conferinţe care vor avea loc în cadrul Angajatori de TOP Timişoara.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să se grăbească, acestea fiind ultimele zile în care își pot rezerva un loc la aceste conferințe și workshop-uri. Programul conferințelor poate fi accesat pe www.hipo.ro

Angajatori de TOP Timișoara va avea loc vineri, 16 octombrie, intervalul 10.00-18.00 și sâmbătă, 17 octombrie, între 10.00-17.00

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.