Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce se intampla cu Cinematograful Favorit?

0

Membrii grupului Initiativa Favorit, insotiti de CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publica) si Grupul de Initiativa Callatis-Drumul Taberei au participat luni, 31 mai 2011, la sedinta de consiliu local a sectorului 6, cu scopul de a inainta autoritatilor o interpelare (in atasament) prin care sa se urgenteze accesul la informatiile publice privind stadiul in care se afla proiectul Favorit. Totodata, grupul de cetateni din zona Favorit a inmanat primarului si consilierilor locali cele peste 1 000 de semnaturi si 75 de mesaje stranse de la cetateni in urma vernisajului foto din 19 mai.

Primarul sectorului 6 Cristian Poteras nu a transmis nicio informatie concreta referitoare la stadiul in care se afla proiectul pentru centrul cultural Favorit. Domnia sa a asigurat insa audienta de intentiile sale serioase cu privire la acest proiect, lucru argumentat pana in prezent doar declarativ, prin conferinta de presa organizata de primarie in 25 noiembrie 2010. Atat in toamna anului trecut cat si la sedinta de consiliu din 31 mai 2011 primarul Poteras si-a asumat initiativa de a realiza un centru cultural la Favorit, desi ideea proiectului a plecat in august 2010 de la Initiativa Favorit.

Prin prezenta grupului Initiativa Favorit la sedinta de consiliu a sectorului 6 din 31 mai, am reusit sa obtinem detalii despre bugetul alocat de catre primarie pentru reamenajarea cinematografului intr-un spatiu cultural pentru comunitate. Informatia nu ne-a parvenit in urma interpelarii in cadrul sedintei asa cum ne-am fi asteptat, ci ulterior, in urma unei discutii cu unul dintre consilierii locali.

Astfel, in lista obiectivelor de investitii ce vor fi finantate din bugetul local in 2011 pentru reabilitarea cinematografului Favorit este mentionata suma de 920.000 lei ~ 223.000 EURO, bani ce vor fi distribuiti pe urmatoarele directii:

Expertiza tehnica cladire cinematograf Favorit

Studiu geotehnic sala multifunctionala Favorit

Documentatie tehnico-economica sala multifunctionala Favorit

PT Consolidare, extindere si modernizare cinematograf Favorit

Grupul Initiativa Favorit isi propune ca in urmatoarea perioada sa faca toate demersurile necesare pentru ca informatiile despre stadiul efectuarii acestor obiective de investitii sa fie accesibile locuitorilor din Drumul Taberei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.