Ce se intampla cu Cinematograful Favorit?

0

Membrii grupului Initiativa Favorit, insotiti de CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publica) si Grupul de Initiativa Callatis-Drumul Taberei au participat luni, 31 mai 2011, la sedinta de consiliu local a sectorului 6, cu scopul de a inainta autoritatilor o interpelare (in atasament) prin care sa se urgenteze accesul la informatiile publice privind stadiul in care se afla proiectul Favorit. Totodata, grupul de cetateni din zona Favorit a inmanat primarului si consilierilor locali cele peste 1 000 de semnaturi si 75 de mesaje stranse de la cetateni in urma vernisajului foto din 19 mai.

Primarul sectorului 6 Cristian Poteras nu a transmis nicio informatie concreta referitoare la stadiul in care se afla proiectul pentru centrul cultural Favorit. Domnia sa a asigurat insa audienta de intentiile sale serioase cu privire la acest proiect, lucru argumentat pana in prezent doar declarativ, prin conferinta de presa organizata de primarie in 25 noiembrie 2010. Atat in toamna anului trecut cat si la sedinta de consiliu din 31 mai 2011 primarul Poteras si-a asumat initiativa de a realiza un centru cultural la Favorit, desi ideea proiectului a plecat in august 2010 de la Initiativa Favorit.

Prin prezenta grupului Initiativa Favorit la sedinta de consiliu a sectorului 6 din 31 mai, am reusit sa obtinem detalii despre bugetul alocat de catre primarie pentru reamenajarea cinematografului intr-un spatiu cultural pentru comunitate. Informatia nu ne-a parvenit in urma interpelarii in cadrul sedintei asa cum ne-am fi asteptat, ci ulterior, in urma unei discutii cu unul dintre consilierii locali.

Astfel, in lista obiectivelor de investitii ce vor fi finantate din bugetul local in 2011 pentru reabilitarea cinematografului Favorit este mentionata suma de 920.000 lei ~ 223.000 EURO, bani ce vor fi distribuiti pe urmatoarele directii:

Expertiza tehnica cladire cinematograf Favorit

Studiu geotehnic sala multifunctionala Favorit

Documentatie tehnico-economica sala multifunctionala Favorit

PT Consolidare, extindere si modernizare cinematograf Favorit

Grupul Initiativa Favorit isi propune ca in urmatoarea perioada sa faca toate demersurile necesare pentru ca informatiile despre stadiul efectuarii acestor obiective de investitii sa fie accesibile locuitorilor din Drumul Taberei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează