Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce şansă au elevii de la un liceu cu rată mică de promovabilitate la BAC?

0

Ce şansă au elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”, unul dintre cele top 5 licee din Bucureşti cu cea mai mică rată de promovabilitate la BAC?                

Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” intra în luna iulie 2013 în top 5 licee din Bucureşti cu cea mai mică rată de promovabilitate la examenul de bacalaureat.  Doar 4 din 84 de elevi înscrişi promovau examenul. 4 luni mai târziu, peste 50 de elevi de clasa a X-a și a XI-a participă la deschiderea  Me Project – un program de educaţie non-formală, organizat de Strauss Group și Școala de Valori, cu scopul de a-i ajuta pe elevi nu doar să se cunoască mai bine, ci si să-şi îmbunătăţească performanţa școlară.

În data de 19 Octombrie 2013 Strauss Group şi Scoala de Valori în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Bucureşti lansează etapa a doua-a din cadrul programului Me Project.  Parteneriatul presupune o colaborare pe 3 ani, în care elevii vor participa la 12 ateliere de educaţie non-formală susţinute de trainerii din Şcoala de Valori şi traineri-voluntari din cadrul Strauss. Cu un conţinut interactiv, 30% teorie şi 70% practică, programul este structurat astfel:

  • Spargem gheaţa invitându-i să exploreze  cine sunt şi care le sunt valorile personale 
  • Explorăm zona de eficienţă personală (managementul timpului, managementul spaţiului personal; managementul informaţiilor)
  • Dezvoltăm abilităţile de gestionare şi planificare a bugetului personal, învăţând diferenţa dintre nevoi şi dorinţe
  • Le propunem gestionarea unui proiect cu etape şi buget, lăsându-i să-şi manifeste creativitatea
  • Îi provocăm să exploreze diferite opţiuni pentru a-şi clarifica ce vor sa facă mai departe/ce specializare/carieră li se potriveşte.

Alegerea liceului s-a realizat pe baza numărului de elevi înscrişi în anul şcolar, a specializărilor din liceu, dar şi a deschiderii către un astfel de program.  Primele două ateliere  au loc în zilele de sâmbătă și duminică, 19 – 20 octombrie.

 Me Project a demarat în luna iunie a acestui an, cu 20 de elevi de liceu din județul Ialomița, tineri incluși în programele Word Vision Romania. Au fost 2 zile pline, ce au inclus ateliere de educație non-formală și experiențe pe care adolescenții din mediul rural nu le au în fiecare zi: vizită în fabrica Strauss și explicarea procesului de producție, vizionarea unui film 3D și vizită la Muzeul Grigore Antipa.

ScoalaDeValori-logo-descr-alb

Şcoala de Valori – Adolescenții de astăzi, Oamenii de Caracter ai României de mâine!

Școala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă oferită adolescenților.  Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea elevilor de liceu de a accesa informaţii de valoare, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a oferi experienţe de formare a caracterului. În 3 ani de la înființare programele Școala de Valori au atras peste 21.000 de elevi de liceu şi 200 de licee partenere din 21 de orașe din  România.

Strauss România, filiala Grupului israelian Strauss, activează pe piaţa din România din 1995 şi este una dintre cele mai importante companii producătoare de cafea de pe piaţa locală. Strauss România este o companie 360 grade ce oferă consumatorilor nu doar cafea, ci şi produse complementare. Fiind activă pe piaţa de retail, dar şi cu soluţii pentru Away From Home (HoReCa , Offices & Traffic Locations), compania a dobândit de-a lungul anilor o expertiză solidă pe piaţa cafelei. Branduri de referinţă pe piaţa românească a cafelei, precum Doncafe, Tea Tales, Fort, Choco Divino, Totti Caffe transformă Strauss Romania în unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei de profil, ocupând poziţii de top în clasamentul cotelor de piaţă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.