Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce mai faci, scriitorule? | o întâlnire ARCEN cu Radu Vancu

0

Joi, 5 noiembrie, de la ora 19.00, la Café Verona (strada Arthur Verona 13-15), ARCEN organizează alături de Librăria Cărturești un dialog cu Radu Vancu, unul dintre cei mai importanți poeți contemporani.

Evenimentul de joi deschide o nouă serie de întâlniri tihnite și fără fasoane cu scriitori români contemporani care vor porni de fiecare dată de la întrebarea: „ce mai faci, scriitorule?”. Aducem poeți și prozatori în fața publicului ca să aflăm ideile, dilemele și visele lor, ca să înțelegem cum arată viața de zi și de noapte a scriitorilor și care sunt părerile lor despre lumea cărții. Îi întrebăm despre scris, iubire, literatură, despre relația cu orașul, despre muzică și film, despre societate, librării și despre mersul presei din România.

unnamed

Radu Vancu va veni la București și cu o pagină dintr-un text nepublicat, la care lucrează chiar acum și ne va citi și câteva rânduri dintr-un autor pe care-l preferă.

Dialogul va fi moderat de Mihaela Pascu, Alexandra Adam și Edmond Niculușcă.
Dincolo de întrebările noastre, Radu Vancu așteaptă și întrebările publicului.

Radu Vancu ne-a spus că e și poet și tată. Nu știe nimeni exact în ce ordine. Nici măcar el. Sau, spus mai simplu, e poet domestic. Fiindcă se știe că fiarele domestice sunt mai imprevizibile decât cele declarat sălbatice. În consecință, e așa de domestic, încât uneori e îngrozit de asta.

Top 3 filme preferate de Radu Vancu: Călăuza (Tarkovski), Dogville (von Trier), Zbor deasupra unui cuib de cuci (Forman).
Top 3 cântece preferate: Catch the Rainbow (Rainbow), The Man Who sold the World (Nirvana), Stairway to Heaven (Led Zeppelin).

Seria de întâlniri „Ce mai faci, scriitorule?” e o șansa să descoperiți scriitorii înainte ca ei să intre în manuale. Îi descoperim în joia fiecărui început de lună. Un eveniment ARCEN realizat în colaborare cu Librăria Cărturești.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.