Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce bilete mai sunt disponibile la Festivalul Enescu?

0

Printre concertele neepuizate se numără și cele ale celebrelor Israel Philharmonic Orchestra și London Symphony Orchestra.

Bilete pentru concerte precum cele ale Operei din München, Monte Carlo Philharmonic, dar și cele ale orchestrei americane distinsă cu un Pulitzer Prize for Music, San Francisco Symphony, precum și ale cunoscutei London Symphony Orchestra sub bagheta unuia dintre cei mai aclamați dirijori de origine română din lume, Ion Marin,  mai pot fi încă achiziționate, prin Eventim. Prețurile variază între 40 și 160 de lei.

 Royal Concergebouw AMSTERDAM  pe scena Festivalului Enescu 2013  Credit Sergiu Iczkovits

Iubitorii de muzică clasică încă mai pot găsi bilete pentru câteva concerte din cadrul ediției 2015 aFestivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie). Acestea pot fi achizționate pe www.eventim.ro și prin rețeaua de magazine Eventim. Astfel, publicul mai poate opta pentru câteva dintre concertele din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii (Sala Palatului), precum și pentru cele de la Ateneul Român – seria Concerte Camerale și seria By Midnight.

Aproximativ 25.000 de bilete (dintr-un total de 46.500) pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu s-au vândut în numai o oră de la punerea în vânzare, luni, 16 februarie, ora 10.00.

Printre punctele de atracție din seria Mari Orchestre ale Lumii la care se mai pot găsi bilete se numără inclusiv concertul susținut de Orchestra Royal Concertgebouw Amsterdam (20 septembrie), care se află în top 10 cele mai bune orchestre ale lumii. Royal Concertgebouw Amsterdam este formata din 120 de muzicieni, din peste 20 de țări și are un public de 250.000 de spectatori pe an, iar prim-violonist al orchestrei este românul Liviu Prunaru. De asemenea, concertele susținute de Israel Philharmonic Orchestra (31 august și 1 septembrie) îl readuc la București pe cunoscutul Zubin Mehta, care a dirijat ediția din acest an a probabil celui mai cunoscut, promovat și urmărit eveniment de muzica clasicăa din lume: celebrul Concert de Anul Nou de la Viena.

În premieră în Festival, orchestra San Francisco Symphony (6 și 7 septembrie) va interpreta și o lucrare de George Enescu. Are în palmares un Pulitzer Prize for Music. Și este prima orchestră care a făcut transmisii simfonice la radio, în anul 1926.

Seara de deschidere a Festivalului este rezervată unei prezențe românești puternice: Orchestra Română de Tineret (30 septembrie). Formată din tineri muzicieni, este una dintre cele mai promițătoare orchestre românești, premiată internațional. În vara anului 2014, orchestra a fost invitată să susțină o serie de concerte pe celebra scenă a Accademia di Santa Cecilia din Roma.

                Bilete mai sunt și la concertele susțiunute de London Symphony Orchestra, sub bagheta unuia dintre cei mai aclamați dirijori de origine română din lume – Ion Marin. Orchestra va concerta în Festivalul Enescu în serile de 8 și 9 septembrie.

                De asemenea, publicul mai poate opta pentru concerte precum cele ale Scottish Ensemble, Monte Carlo Philharmonic, Mozarteumorchester Salzburg sau Michelagelo Quartet de la Ateneul Român. Festivalul include mai multe prezențe românești importante: Filarmonica din Cluj (3 septembrie, Ateneul Român), Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu (14 septembrie, Sala Palatului), precum și concertul susținut de violonistul Ștefan Tarara (12 septembrie, Ateneul Român), laureat al Concursului Enescu, ediția 2014.

Lista completă a concertelor cu bilete disponibile  

Seria Mari Orchestre (Sala Mare a Palatului)

Orchestra Română de Tineret  – 30 august

Israel Philharmonic  Orchestra– 31 augusut si 1 septembrie

Orchestra Națională Radio – 2 septembrie

Staatskapelle  Dresden – 4 septembrie si 5 septembrie

San Francisco Symphony – 6 septembrie si 7 septembrie

London Symphony Orchestra – 8 septembrie  și 9 septembrie

Bayerische Staatsoper –  11 si 12 septembrie

Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu – 14 septembrie

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra – 17 si 18 septembrie

Royal Concertgebouw Amsterdam – 20 septembrie

Seria Concerte Camerale (Ateneul Român)

Tharice Virtuosi – 31 august

Cvartetul Belcea – 1 septembrie

Scottish Ensemble – 2 septembrie

Filarmonica din Cluj – 3 septembrie

New European Strings Chamber Orchestra – 10 septembrie

Orchestra de Cameră București – 12 septembrie

Les Dissonaces – Xavier Philip – 14 septembrie

Monte Carlo Philharmonic  – 16 septembrie

Mozarteumorchester Salzburg – 17 septembrie

Michelangelo Quartet – 20 septembrie

Bilete mai sunt disponibile, de asemenea, în cadrul câtorva dintre concertele din seria by Midnight, precum și a Concertelor de dimineață.

Programul integral al ediției 2015 a  Festivalului Enescu este disponibil la acest link.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.