Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce au in comun Johnny Depp, South Park si Van Morrison? “Ghizii Fericirii”, joi 29 noiembrie 2012

0

Un eveniment din seria “Ghizii Fericirii”,  joi 29 noiembrie 2012, ora 19, in Sala Focus a Centrului Seeds for Happiness

Ce au in comun, pe langa creativitate si faima, Van Morrison, Johnny Depp si creatorii serialului de animatie South Park?

Pasiunea pentru Alan Watts, unul dintre ganditorii de marca ai secolului 20, cel care a revolutionat spiritualitatea occidentala prin popularizarea buddhismului Zen si a taoismului in anii ’50-’60. O figura non-conformista si unul dintre liderii spirituali ai miscarii Beat, Alan Watts ne ofera o viziune patrunzatoare, incitanta si eliberata de tabuuri asupra unor teme esentiale cum ar fi: ce inseamna sa fii Om, care este rostul spiritualitatii, responsabilitatea pentru propria evolutie.

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam prin practica spirituala o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei.

Orientalist, filozof, eseist, Alan Watts (1915–1973) s-a nascut in Marea Britanie, dar a trait mai ales in Statele Unite. Teolog ca pregatire (MA si doctorat in teologie), a fost foarte devreme atras de Orient, cu precadere de budismul Zen (chan, in varianta chineza), relevant in acest sens fiind faptul ca prima sa carte, The Spirit of Zen, a fost scrisa la varsta de douazeci de ani. Dupa ce a ajuns in Statele Unite, in 1938, a lucrat ca editor, consilier in probleme de religie si profesor universitar, tinand nenumarate conferinte si cursuri pe diverse teme din sfera religiei si filozofiei comparate. A ocupat diverse functii oficiale, printre altele si pe cea de decan al Academiei Americane de Studii Asiatice din San Prancisco.

Alan Watts este unul dintre ganditorii de marca ai secolului 20, cel care a revolutionat spiritualitatea occidentala prin popularizarea buddhismului Zen si a taoismului in anii ’50-’60. O figura non-conformista si unul dintre liderii spirituali ai miscarii Beat, el ofera o viziune patrunzatoare, incitanta si eliberata de tabuuri asupra unor teme esentiale cum ar fi: ce inseamna sa fii Om, care este rostul spiritualitatii, responsabilitatea pentru propria evolutie.

Cel care ne va impartasi din cunoasterea lui despre autorul Alan Watts este Mihai Popa-Radu,  fondatorul si coordonatorul Centrului Seeds for Happiness si traducatorul cartii „Devino ceea ce esti”, care va invita la o calatorie multi-media de descoperire a universului Alan Watts prin intermediul inregistrarilor video, al muzicii, poeziei si benzilor desenate pe care acesta le-a inspirat. Nota Bene: multe dintre materialele prezentate sunt in limba engleza si nu vor fi traduse.

Mihai Popa-Radu este Managing Partener al companiei Seeds for Succes, una dintre cele mai reputate firme  pe zona de Executive Coaching si facilitarea schimbarii din Romania. Totodata el este membru fondator al Asociatiei Romane de Coaching (ARC) si membru al International Coach Federation si European Coaching Institute. A fost desemnat coach–ul anului 2008 si 2009 in Romania.

Anterior crearii firmei Seeds for Succes, experienta profesionala a lui Mihai a inclus peste 10 ani in pozitii de conducere in marii agentii de publicitate. Mihai a locuit o perioada la Londra si in acest timp a studiat si a absolvit cu diploma de merit cursurile scolii Noble Manhattan, una dintre cele mai reputate scoli de coaching din Europa. Are un executive MBA si a urmat cursuri de formare pe teme de leadership, negociere, NLP, inteligenta emotionala, facilitarea schimbarii si antreprenoriat.

Se spune ca daca nu impartasim in viata noastra compania unor oameni care ne hranesc uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne da inspiratia si energia de care avem nevoie sa crestem si sa evoluam. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra.

Pentru detalii si inscrieri, vizitati pagina evenimentului.

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald si povesti interesante despre oameni remarcabili.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.