Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Căutăm proiecte pentru a cincea ediție Swimathon București, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România

0

Fundația Comunitară București, organizatorul Swimathon București, lansează astăzi, 16 martie 2017, apelul de proiecte pentru ediția a cincea a evenimentului de strângere de fonduri. Până la data de 9 aprilie 2017, ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie pe platforma www.swimathonbucuresti.ro pentru a fi parte din eveniment. Ediția a cincea Swimathon București are loc în data de 8 iulie, iar locul de desfășurare va fi anunțat în curând.

SwimathonBucuresti_4

Un comitet de selecție format din foști participanți la Swimathon va alege între 15 și 20 de proiecte din domenii diverse, care rezolvă probleme concrete, au o comunitate activă de susținători și capacitatea de a derula o campanie de strângere de fonduri. Pot fi înscrise atât proiecte existente care și-au dovedit deja eficiența, cât și proiecte noi. Sunt încurajate proiectele care abordează soluții pe termen mai lung, care produc rezultate concrete și relevante pentru comunitățile din București și Ilfov. (Mai multe detalii aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/regulament/)

În 2016, cele 20 de proiecte înscrise la eveniment au strâns 303.267 RON de la 1.865 de persoane și companii. Donația medie a fost de 135 de RON. Primele cinci ONG-uri care au strâns cei mai mulți bani în 2016 la Swimathon București sunt: MagiCamp cu 49.122 RON, Plantăm fapte bune în România – 29.038 RON, Policy Center for Roma and Minorities – 23.060 RON, Asociația pacienților cu afecțiuni neurodegenerativedin România – 17.060 RON, Asociația Învingem autismul – 16.390 RON.

SwimathonBucuresti_infografic

Joacă la greu în MagiCAMP

Cauza care a atras cele mai multe donații la Swimathon 2016 este MagiCAMP, tabăra de vară pentru copiii bolnavi de cancer. Echipa de înotătoti-fundraiseri a fost formată din patru copii și instructorul lor de înot, care au strâns împreună 14.300 lei. Povestea lor la Swimathon este una specială. De obicei, proiectele își caută echipe de înotători. Însă, de această dată, instructorul Bogdan Marin ne-a căutat încercând să afle cum ar putea să își înscrie echipa în beneficiul MagiCAMP. El și-a asumat și rolul de fundraiser – deși, de multe ori, pentru echipele de copii, Swimathon este doar o altă competiție pe care și-o adaugă în palmares. Cei patru puști și instructorul lor au strâns cei mai mulți bani pentru organizație, la prima lor prezență într-o competiție de strângere de fonduri.

Plantăm fapte bune în România

Plantăm fapte bune în România, iniţiativa naţională de împădurire bazată pe voluntariat, a participat pentru prima oară la Swimathon 2016. Patru echipe au înotat pentru cea mai mare acțiune de împădurire din România. Au înotat colegi de serviciu, un  tată cu fiul lui, oameni care s-au văzut pentru prima oară, dar toți și-au unit energia și eforturile pentru aceeași cauză, preocuparea față de natură și pentru a schimba ceva în viaţa generaţiilor viitoare.

Calendarul ediției din 2017:

Lansare apel înscriere proiecte: 16 martie;

Înscriere proiecte: 16 martie – 9 aprilie;

Anunț selecție proiecte participante: 25 aprilie;

Începerea campaniei de fundraising: 8 iunie;

Data de organizare a evenimentului: 8 iulie.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul evenimentului: www.swimathonbucuresti.ro

Swimathon București este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. În primele patru ediții ale evenimentului (vezi cifrele din infograficul ARC, la care adăugăm cifrele din ediția 2016).

Prin evenimente sportive de atragere de fonduri de tipul Swimathon București sau prin alte evenimente care aduc comunitatea împreună, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din comunitatea locală.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie locală care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. Din 2011, organizația a finanțat peste 180 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.