Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

One World: Căutăm profesori interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar la clasă

0

Apel la înscrieri: Atelier de formare pentru profesori de educație plastică/vizuală.

Atelierul va avea loc în București, în perioada 3-4 octombrie 2020, și adresează profesorilor de educație plastică și educație vizuală din București, care predau în ciclul gimnazial și/sau liceal, precum și profesorilor care predau cursuri opționale dedicate artei/educației cinematografice.

Profesorii interesați sunt invitați să se înscrie pe adresa oana.ghera@oneworld.ro trimițând un CV și o scrisoare de intenție în care să răspundă la întrebările:

  1. Ce metode de educație non-formală ați folosit în activitatea dumneavoastră didactică de până acum și cum credeți că au schimbat ele relația elevilor cu subiectele predate? 
  2. În cadrul orelor pe care le predați, abordați deja teme din sfera educației cinematografice? Care ar fi câteva dintre temele/filmele abordate la clasă în trecut?
  3. Ce vă motivează să participați la acest curs? În ce fel credeți că un astfel de atelier de introducere în limbaj cinematografic și film documentar v-ar putea îmbunătăți activitatea de predare?

Atenție: mailul trebuie să cuprindă menționate în clar numele aplicantului, instituția de învățământ în cadrul căreia predă, precum și un număr de telefon și un e-mail de contact.


Un număr de 
20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilordata limită pentru înscrieri fiind 27 septembrie 2020. Profesorii selecționați vor fi anunțați în data de 28 septembrie 2020.
Atelierul se va întinde pe durata a două zile (3 și 4 octombrie), programul zilnic urmând să se desfășoare între orele 10 și 16, cu o pauză de prânz de 1h.

Obiectivele cursului:

  • familizarea cu istoricul și specificul  filmului documentar,
  • familiarizarea cu limbajul cinematografic,
  • dobândirea abilităților de a folosi materiale interactive în completarea materiei școlare,
  • introducerea de metode interdisciplinare în activitatea didactică,
  • dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.


În urma participării la curs, profesorii vor primi 
materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală. Se vor acorda, de asemenea, diplome de participare profesorilor participanți. Profesorii participanți se angajează să organizeze 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul lunii noiembrie și să disemineze metodologia în rândul profesorilor din școala în care sunt activi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.