Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cât de tradițional mai poate fi muzeul „tradițional” în era digitală?

0

Radio România Cultural  vă invită la cea de-a cincea ediţie din 2014 a Cafenelei de ştiinţă.

Luni, 5 mai 2014, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 – 21.00, în direct pe Radio România Cultural, 101,3 fm şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro

cafenea de stiinta

Muzeele se muta pe mobil , titrează revista “Comunicații mobile” în numărul său din februarie – martie 2014, referindu-se, într-unul dintre articole, la o aplicație care, descarcată pe smart-phone-uri și tablete, va permite vizitatorilor muzeelor să participe la un „tur personalizat si interactiv, creat chiar de site-urile muzeelor”.

Astfel, vizitatorii – utilizatori vor putea să-si exprime interesul legat de muzeul pe care-l vizitează (real sau virtual?..) iar specialistilor acestora – să creeze povești cu „conținut multimedia avansat”, se mai arată în articolul respectiv. „Apoi, „Storytelling engine” va rula povestea potrivit informațiilor adunate și o va personaliza, actualizand profilul vizitatorului în interiorul poveștii potrivit opțiunilor sale”.

În era digitală, acesta este un „scenariu” posibil oricărui muzeu.

Vorbim, deci, despre muzeul fiecăruia dintre noi? Creat de fiecare dintre noi? Cât de real mai este, atunci, muzeul „tradițional”? Și cât de departe sunt astăzi muzeele reale „virtualizate”, de visul fauritorilor lor?

Încercam să oferim răspunsuri împreună cu invitații: Laura Albani, director Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Paulina Popoiu, director general Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Anamaria Iuga, şefa secţiei Studii Etnologice,  Muzeul Naţional al Ţăranului Român , Dumitru Murariu, director general Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Alexandru Rădvan, asistent UNArte.

Realizator și moderator  Corina Negrea

Partener: Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.