Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CASTING pentru spectacolul de musical „FANTOMA DE LA OPERĂ”

0

Teatrul de Operetă şi Musical organizează CASTING pentru spectacolul de musical„FANTOMA DE LA OPERĂ” 5-10 iulie 2014, Sala de repetiţii a Operei Naţionale Bucureşti.

afis casting fantoma

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” şi „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe Opera), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La traviata” (Singapore Lyric Opera House), „Le Cour de Celimene” (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), „Cavaleria rusticană”, „Paiaţe”, „Don Pasquale”, „Don Giovanni” şi premiera europeană pentru „Fantastic Mr. Fox” (toate la Opera Holland Park, Londra), „La Bohème” (British Youth Opera), „Flautul fermecat” (Royal Academy of Music), „Trial by Jury” (Covent Garden Festival) şi altele. Stephen Barlow a fost co-regizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Castingul vizează următoarele roluri:

–         Fantoma de la Operă – tenor/bariton

–         Christine Daaé – soprană

–         Raoul, Viconte de Chagny – tenor/bariton

–         Carlotta Giudicelli – soprană

–         Ubaldo Piangi – tenor

–         Meg Giry – soprană

–         Monsieur Gilles André – bariton/tenor

–         Madame Giry – mezzo-soprană

–         Monsieur Firmin – bariton (bas-bariton)

–         Passarino – tenor

–         Joseph Buquet – bariton/bas

–         Don Attilio – bas

–         Confidante – soprană

–         Monsieur Reyer – actor

–         Monsieur Lefevre – actor

Castingul se va desfăşura în două etape, după cum urmează:

  • Etapa I –  Candidaţii vor interpreta două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât „Fantoma de la Operă”) şi dintr-un spectacol de operetă, de maxim 3 minute fiecare.
  • Etapa a II-a – Candidaţii selectaţi în prima etapă vor interpreta un moment muzical reprezentativ din musicalul „Fantoma de la Operă”.

Se recomandă ca toţi participanţii la casting să fie disponibili pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestuia, între 5-10 iulie.

Pentru înscrieri, candidaţii sunt rugaţi să trimită următoarele informaţii:

  • CV (cu poză actuală)
  • Titlul celor două momente muzicale interpretate în etapa I
  • Modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor)*

*În cazul în care candidatul optează pentru varianta de acompaniament cu negativ, acesta va fi pus la dispoziţia organizatorilor pe suport CD, iar dacă va fi acompaniat de pianist corepetitor, candidatul va pune la dispoziţia acestuia partitura piesei interpretate. Ambele materiale (CD şi partitură) vor fi trimise organizatorilor până în data de 4 iulie a.c.

Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului şi reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Aplicațiile pot fi trimise pe adresa contact@opereta.ro, până cel târziu vineri, 4 iulie a.c.

Pentru informaţii suplimentare privind modalitatea de înscriere sau alte întrebări, persoana de contact este Ruxandra Ştefu, tel. 0743 263 446.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.