Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii primei ediții a 48 Hour Film Project Bucharest au fost anunțați în cadrul Galei de Premiere

0

10 echipe au acceptat provocarea de a scrie, filma, edita și livra un film complet, de maxim 7 minute, în doar 48 de ore. Prima ediție la București a 48 Hour Film Project s-a desfășurat în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015, iar cele 10 echipe înscrise în competiție au numărat atât profesioniști din lumea teatrului și cinematografiei, cât și amatori.

Gala 48 HFP@MTR_002

Toate cele 10 echipe au finalizat scurtmetrajele, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun pentru București, spre deosebire de alte orașe din lume în care multe echipe abandonează cursa pe perioada celor 48 de ore. Dintre acestea, doar 7 scurtmetraje au intrat în competiția pentru premiile oferite de juriul de la București, două s-au calificat pentru Premiul Publicului, iar un film a fost proiectat în secțiunea specială. Juriul de la București le-a avut în componență pe: criticul de film Irina Margareta Nistor, regizoarea Iulia Rugină și actrița Ana Ularu. Criteriile de jurizare pentru ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) au fost: merit artistic (poveste, creativitate, divertisment etc.) – 45%, meritul tehnic – 30%, integrarea elementelor (genul filmului și elementele obligatorii) – 25%.

Elementele obligatorii au fost comunicate tuturor echipelor la sesiunea de Kick-off (startul oficial al competiției), în data de 16 octombrie – personajul Victor sau Victoria Stan, sportiv de performanță, obiectul de recuzită: un bec, replica: ”de ce fac eu ceea ce fac?” (”why do I do what I do?”). Tot atunci, fiecare echipă a extras genul filmului pe care l-a avut de produs.

Scurtmetrajele realizate astfel au fost proiectate și premiate joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului (București), în cadrul proiecției oficiale și a Galei 48 Hour Film Project, care a fost prezentată de către actrița Alecsandra Timofte.

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Cel mai Bun Film – „Obsessionage”, echipa Take Your Dirty Hands of The Forest – gen: Spionaj

>> Runner up – „Victor”, echipa A.C.A. – gen: Spionaj

Cea mai bună Regie – „Obsessionage”, echipa Take Your Dirty Hands of The Forest – gen: Spionaj

Cel mai bun Scenariu – „Obsessionage”, echipa Take Your Dirty Hands of The Forest – gen: Spionaj

Cea mai bună Actriță– Adriana Dănăilă – ”Să colindăm”, echipa Vertigo – gen: Holiday Film

Cel mai bun Actor – Anton Nicolae – ”Să colindăm”, echipa Vertigo – gen: Holiday Film

Cel mai bun Montaj – „Obsessionage”, echipa Take Your Dirty Hands of The Forest – gen: Spionaj

Cea mai bună Cinematografie – „Victor”, echipa A.C.A. – gen: Spionaj

Cea mai bună Coloană Sonoră – „Victor”, echipa A.C.A. – gen: Spionaj

Cea mai bună Utilizare a Personajului Obligatoriu – ”The First Dance”, echipa Noobz – gen: Dramă

Cea mai bună Utilizare a Obiectului de Recuzită Obligatoriu – ”Să colindăm”, echipa Vertigo – gen: Holiday Film

Cea mai bună Utilizare a Replicii Obligatorii – „Femme Purgatory”, echipa RORA – gen: Film de Femme

Cele mai bune Costume – „Knock, knock”, echipa FatCat Films – gen: Holiday Film

Premiul special al organizatorilor, pentru merite deosebite ”No Guts, No Glory!” – „Victor”, echipa A.C.A. – gen: Spionaj

Premiul Publicului – ”Încercarea moarte n-are”, echipa Champions – gen: Dark Comedy

Filmul câștigător la București al titlului ”Best Film” este premiat cu un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care să însoțească scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.). Reprezentantul echipei câștigătoare va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. ”Best Film” de la București participă automat la Filmapalooza, unde va intra în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele două Americi pentru marele premiu de 5.000 $. Cele mai bune filme, câștigătoare la Filmapalooza, vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

Premiul Best Film_Echipa Take Your Dirty Hands Off the Forest

Mai multe despre cele 48 de ore, pe canalele de social media: www.facebook.com/bucharest48hfp, Instagram și Twitter: @48HFP_Bucharest și pe hashtag-ul oficial #B48HFP.

48 Hour Film Project a fost realizat cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului și Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, Simigeria LUCA, parteneri media: Căminul, Cinemap, CinemaRX, Digi24, Digi Film, Ca-n Filme, România Liberă, TheFest.ro, Think Outside The Box și Zile și Nopți.

***

48 Hour Film Project este cel mai mare și mai vechi festival de gen din lume, ce conectează tineri talentați cu profesioniști din industria filmului. 48 Hour Film Project a început în 2001 în Statele Unite ale Americii și, în prezent, se desfășoară în peste 130 de orașe din toată lumea, pe 6 continente, aducând laolaltă, pe parcursul anilor, peste 30.000 de echipe în cadrul proiectului, adică mai mult de 394.000 de persoane. În România, 48 Hour Film Project numără 4 ediții organizate la Brașov, iar din 2015 este organizat și în București.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.