CÂȘTIGĂTORII Hackathon-ului Innovation Labs din Bucureşti, 2014

0

Hackathon-ul Innovation Labs din Bucureşti şi-a desemnat câştigătorii

Bucureşti, 3 martie. Pe 1 şi 2 martie, Universitatea Politehnica Bucureşti a găzduit hackathon-ul Innovation Labs 2.0 care a marcat debutul programului de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft. Primăvara a început cu veşti bune pentru cele 16 echipe care au fost selecţionate în urma evenimentului şi vor beneficia pe parcursul următoarelor 3 luni de mentorat şi susţinere pentru dezvoltarea propriilor afaceri.

Lista completă a finaliştilor programului este disponibilă pe blog.innovationlabs.ro

IL 2.0- poza1

Sâmbătă, 1 martie, peste 150 de tineri pasionaţi de antreprenoriat au venit la Biblioteca Centrală din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti pentru a pune bazele propriilor startup-uri. Evenimentul a început cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanţii, organizaţi pe echipe sau individual, au avut la dispoziţie un minut pentru a-şi prezenta ideile de afaceri în faţa audienţei. 50 de idei au concurat pentru obţinerea voturilor din partea audienţei şi a susţinerii juriului.

Cele mai bune 30 de proiecte au fost selectate pentru a fi dezvoltate mai departe în cadrul hackathon-ului. Au urmat 24 de ore intense în care echipele au lucrat alături de profesionişti, lideri din industrie şi absolvenţi ai ediţiei anterioare a programului pentru a dezvolta prototipuri şi concepte valide de business.

Ziua de duminică a început cu o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate de-a lungul hackathon-ului şi a continuat cu prezentarea ideilor de afaceri în faţa juriului din care au făcut parte Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange), Crina Ţenovici (Head of Data and B2B Communication Orange), Raluca Georgescu (Co-Organizer E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA România), Andrei Pitiş (angel investor şi profesor asociat în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti), Răzvan Rughiniş (Profesor Universitatea Politehnică Bucureşti), Ioana Petrescu (Profesor Asociat University of Maryland), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) şi Lucian Grămescu (Operations Manager Junior Achievement România).

Fiecare echipă a avut la dispoziţie 3 minute pentru a convinge juriul, iar tinerii au impresionat prin calitatea discursului, reflecând eforturile depuse de-a lungul celor două zile ale hackathon-ului. Juriul a avut misiunea deloc uşoară de a alege cele 16 echipe finaliste care vor intra în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0.

Lista completă a finaliştilor este disponibilă aici blog.innovationlabs.ro

IL 2.0- poza 2
Innovation Labs 2.0 debutează oficial mâine cu o sesiune de orientare în cadrul căreia cele 16 echipe finaliste vor afla mai multe despre structura programului şi etapele pe care le vor parcurge în cadrul acestuia. Urmează trei luni în care tinerii vor participa la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să îşi dezvolte în continuare produsele şi să depăşească problemele pe care le întâlnesc în cale.
Tinerii profesionişti pasionaţi de tehnologie care vor să facă parte din cea de a doua generaţie Innovation Labs sunt invitaţi să se înscrie la hackathon-ul care se va desfăşura pe 8 şi 9 martie la Cluj.

Înregistrările sunt deschise până joi, 6 martie, şi se realizează online la 2014.innovationlabs.ro/register 

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Bitdefender, Universitatea Politehnica Bucureşti, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Mediatizarea evenimentului este asigurată de Adevărul, Cariere, Wall-Street.ro, Forbes România, Zelist Monitor, TPU.ro, România Liberă, Manager Express, EJobs, IQAds, Ziare.com, MarketWatch, Business Woman, Business Cover, Tech Cover, Business24, Gadget Trends, Computer World, PC World, Agora, Electronica Azi, Romanian Startups, Academic Link, Online Student, Studenţie.ro, România Pozitivă, Studentul.info, Today Software Magazine şi Cluj Life.

Susţinem şi ne susţin: Junior Achievement România, Startup Weekend, Business Days, Business Club, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), AIESEC, BOS România, ASCIG, Incubator107, Softbinator, SISC, DA Afaceri, Student din provincie, inventeaza.ro, Inspire Business, Geek Meet, InGeAr laboratory, Systems laboratory, OSUT, Eestec, BEST, #defineCluj şi Cluj Hub.

Poster Innovation Labs 2.0

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează