Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii Festivalului național de arte pentru liceeni “FLORIAN PITTIȘ”

0

Festivalul național de arte pentru liceeni “FLORIAN PITTIȘ”

Câștigătorii  ediției a VII-a 12-14 mai 2014

Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra “, București- Sala “Liviu Ciulei” ( Izvor)

 pittis 5

Cele 3 zile de spectacol dedicate exclusiv trupelor de liceeni pasionați de teatru și muzică din cadrul celei de-a VII- a ediții a festivalului național de arte pentru liceeni “Florian Pittiș” s-au încheiat ieri, 14 mai. Momente inedite, invitați pe măsură și talente incontestabile.

 Prima zi de concurs a debutat cu secțiunea de muzică, iar în a doua zi participanții au avut parte de o întâlnire cu actorul și cântărețul Tudor Chirilă, urmând ca seara să aibă loc secțiunea de teatru. Ultima seară de festival a început cu spectacolul “Scurt pe doi” a unor studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală si Cinematografică “I.L. Caragiale”, a continuat cu decernarea premiilor și s-a încheiat cu un recital al formației “Vița de vie”.

Anul acesta, peste 30 de trupe de teatru și muzică din liceele din țară s-au înscris în concurs,după selecție cele mai bune 10 trupe de muzică și 5 trupe de teatru întrând în finală.  Festivalul și-a propus ca la fiecare ediție să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiș, să promoveze inițiativele tinerilor și să îi spijine pe aceia care doresc o cariera în domeniul scenei.

Juriul care a evaluat prestațiile concurenților a fost format din Marina Mihuț, Mihai Gruia Sandu, Adrian Despot si Ionela Neagoe- director adjunct al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”. Președintele juriului-profesor Victor Ioan Nicolae, director al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”, iar președintele de onoare – Anda Pittiș.

CASTIGATORII SECTIUNII DE MUZICA

 –          Premiul pentru cea mai bună voce feminină – TEODORA BUCIU, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

–           Premiul pentru cea mai bună voce masculină – ALEXANDRU CHIŢU, Mark Twain International School

–           Premiul pentru cel mai bun chitarist – Maria Andreea Taină, Trupa „THE DREAMCATCHERS”, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

–           Premiul pentru cea mai buna compoziţie – CRISTIAN FLOREA, MARIAN TURTOI, Liceul Teoretic „Marin Preda”, Bucureşti pentru piesa „Întoarce-te”

–           Premiul pentru popularitate – Grupul  Liceului Teoretic „Negreşti Oaş”, Satu Mare.

–           Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese din repertoriul lui Florian Pittiş – Trupa „THE WANDERERS” , Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Bucureşti – pentru piesa „Mi-am dorit o maşină”.

–           Premiul pentru cea mai buna piesă – Trupa „FITIL APRINS”, Colegiul National „Gheorghe Şincai”, Bucureşti pentru piesa „Say something”.

CASTIGATORII SECTIUNII DE  TEATRU

Premiul de interpretare

–           ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU, pentru rolul „LULI”, din spectacolul „Şcoala lui Gufi”, după Ţara lui Gufi, de Matei Vişniec – Trupa „ATELIERUL DE TEATRU”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Botoşani

–           MĂDĂLINA MUŞAT , pentru rolul „HAZEL”, din spectacolul „Sub aceeaşi stea”, după John Green – Trupa „AICI”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanţa.

–           IOANA UŢĂ, pentru rolul „MĂNDICA”, din spectacolul „Moftangiii”, după I.L. Caragiale – Trupa „MINICINIS”, Liceul Teoretic „Korosi Casoma Sandor”, Covasna.

–           IULIA HERESCU, pentru rolul „PUCK”, din spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare – Trupa „EXPERIMENTHALIA”, Colegiul Naţional „Ion Neculce”, Bucureşti.

–           ROBERT NAGY, pentru rolurile „MUSULMANUL / EL TÂNĂR”, din spectacolul „Strangers” – Trupa „FELIX II”, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Bucureşti.

Premiul special al juriului

–           Spectacolul „MOFTANGIII”, după I.L. Caragiale, Trupa „MINICINIS”, Liceul „Korosi Casoma Sandor”, Covasna .

Premiul cel mai bun spectacol

–           Spectacolul „STRANGERS” – Trupa „FELIX II”, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Bucureşti.

Astfel, câștigătorii trupei „Fitil Aprins” sunt invitați să cânte în cadrul Festivalului „Folk You”din  Vama Veche, iar Trupa „Felix II” își va juca spectacolul „Strangers” pe scena Teatrului Excelsior sâmbătă, 24 mai, ora 19:00.

Felicităm toate trupele pentru efortul depus și prestația inedită din timpul festivalului și vă așteptăm și la cea de-a VIII-a ediție!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.