Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa viitorului, prototipul EFdeN, se găsește pe traseul Nopții Muzeelor 2016

0

Prototipul de casă solară cu care echipa României a participat în 2014 la competiția internațională Solar Decathlon a fost reconstruit în București și se află acum pe lista obiectivelor participante în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2016 ca EFdeN- Casa din Vitrină.

13243927_1778690452351071_7213770865183304100_o
Sâmbătă, 21 mai 2016, între ora 21.30-06.00, casa va fi deschisă publicului, voluntarii EFdeN oferind tururi de prezentare vizitatorilor. De asemenea, se vor organiza și patru jocuri de tip ”treasure hunt”, la care câștigătorii vor fi premiați. Programul desfășurat în interiorul casei este completat de cel din Campus Hub, spațiul verde aferent prototipului, unde invitații vor putea urmări proiecții video despre responsabilizare socială, sustenabilitate și conștientizare, chiar pe fațada casei. Parteneri ai acestei seri sunt Calif, care va dona profitul obținut în urma campaniei ”Dondurma iei, plătești…cât vrei” către George Baltă, prin intermediul Fundației Olimpice Române și Asociației UP&GO, dar și 3DSelfie, la standul cărora vizitatorii vor putea fi scanați și imprimați 3D.

Data: 21 mai 2016. Ora: 21.30-06.00
Facebook Event: Noaptea Muzeelor la EFdeN – Casa din vitrină
Locație: EFdeN 4C, Bvd. Pache Protopopescu, Nr.66

Obiective: În 2016 ne propunem să îndeplinim obiective care ţin de educaţie, dar şi organizatorice. În prima parte a anului am reuşit deja să recrutăm încă 60 de membri, echipa fiind acum formată, în egală măsură, de fete şi băieţi dispuşi să muncească pentru acest proiect. Tot anul acesta ne propunem să ne calificăm la competiția Solar Decathlon Middle East, ce va avea loc în Dubai, iar în 2020 dorim să organizăm o ediţie Solar Decathlon şi în Bucureşti, aducând prestigiu ţării şi locuitorilor săi.

Cine suntem și ce facem: Suntem un grup de studenți de la 5 universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare. Am proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. Pe scurt – o locuință a viitorului, aflată în prezent în București, acum deschisă publicului larg.

Descrierea Organizației: EFdeN a reprezentat România în finala competiției internaționale Solar Decathlon Europe 2014 din Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente, iar în 2016 a deschis Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort din România. Cu 7 obiective îndeplinite și multiple premii naționale și internaționale, studenții se pregătesc de realizarea a încă 11 alte obiective, inclusiv participarea la următoarea ediție a competiției.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.