Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa Enescu din Mihăileni: Pro Patromonio continuă campania de susținere a proiectului

0

Fundația Pro Patrimonio

Casa Enescu din Mihăileni: Pro Patromonio continuă campania de susținere a proiectului

Fundația Pro Patrimonio organizează o expoziție dedicată proiectului Casa Enescu din Mihăileni cu prilejul recitalului extraordinar susținut de Ilinca Dumitrescu (pian) și Sherban Lupu (vioară), marți, 11 noiembrie, începând cu ora 19, în Sala Mare a Ateneului Român. Evenimentul este organizat de Filarmonica „George Enescu”,  în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Ordinul Arhitecților din România. În cadrul acestuia, participanții au ocazia să susțină restaurarea casei și înființarea unui centru educațional muzical.

inainte-dupa

Construită de bunicii din partea mamei ai compozitorului român (se presupune că în perioada 1775-1830), casa din Mihăileni (jud. Botoșani) a fost clasată în regim de urgență ca monument istoric la finele lunii octombrie, în urma acțiunilor Societății Internaționale „George Enescu” din Viena.

De asemenea, în iunie 2014, Ordinul Arhitecților din România, prin filialele București și Nord-Est, alături de Fundația Pro Patrimonio, au inițiat o intervenție de urgență pentru protejarea casei, realizată cu sprijinul autorităților și al comunității locale. În continuare, se urmărește valorificarea potențialului memorial al imobilului și transformarea acestuia într-un centru educațional muzical, iar bugetul necesar pentru restaurarea casei este de aproximativ 30.000 Euro.

Expoziția dedicată proiectului va putea fi văzută în rotonda Ateneului, în pauza recitalului din 11 noiembrie, când maestrul Sherban Lupu va lansa ultimele două volume din seria „George Enescu – lucrări inedite”. Cu acest prilej se vor putea face donații pentru susținerea proiectului, fiind posibilă și înscrierea în organizație. Contribuțiile anuale ale membrilor (50 lei / membru, 250 lei / familie sau companie) urmează să fie direcționate tot spre acest proiect.

Biletele se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii „George Enescu”  și online http://www.fge.org.ro/ro.html.

Fundația Pro Patrimonio este o organizaţie neguvernamentală nonprofit internaţională, cu filiale în Marea Britanie şi Franţa, înființată în anul 2000 de arhitectul Șerban Cantacuzino. Principalele obiective sunt salvarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului construit, susținerea lobby-ului pentru protejarea acestuia, sprijinirea restaurării şi valorificării sustenabile a clădirilor și siturilor istorice, promovarea meşteşugurilor şi tehnicilor tradiţionale din construcţii. Prin proiectele și activitățile sale, Fundația Pro Patrimonio susține ideea că patrimoniul este responsabilitatea fiecărui cetățean și constituie un element formator al identității sociale. În prezent, Fundația are peste 100 de voluntari, în special tineri, care se implică în proiectele destinate salvării patrimoniului, educației și conștientizării importanței sale.

http://www.propatrimonio.org/

https://www.facebook.com/pages/Pro-Patrimonio/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.