Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa Costa-Foru se redeschide în această toamnă cu un eveniment aniversar: Costa-Foru 111

0

Cu 111 ani în urmă, una din casele de pe Dealul Mitropoliei își schimba înfățișarea: Constantin și Maria Costa-Foru decideau să amenajeze un cămin extins pentru copiii lor și să-l transforme în ceea ce avea să devină unul dintre cele mai efervescente locuri de întâlnire și de creație pentru elita bucureșteană a vremii.

Costa-Foru 111_vizual

Istoria nu consemnă planurile arhitecturale ale casei de dinaintea lucrărilor de modernizare (1896-1905), însă memoria colectivă face posibilă deopotrivă cunoașterea și reinterpretarea modului în care spațiul a evoluat și a prins viață vreme de mai bine de un secol. Explorând istorii, povești, fotografii și materiale inedite din arhiva privată a familiei, reactivăm artistic-antropologic patrimoniul material și imaterial lăsat de familia Costa-Foru.

În această toamnă vă invităm să descoperiți altfel orașul: Casa Costa-Foru se redeschide vreme de 3 săptămâni (22 septembrie – 9 octombrie 2016) cu o suită de instalații vizuale, două noi încăperi accesibile publicului și o serie de evenimente cultural-artistice.

INFO: event FB https://www.facebook.com/events/1802474770039365/

*** Alte detalii despre Costa-Foru 111 și calendarul evenimentelor vor fi anunțate în curând.

*** Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de inițiativă Casa Costa-Foru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.