Cartografii Sonore. Recital de chitară – DUO HESPERUS

0

  

Vineri, 19 aprilie 2024, ora 18:00, vă invităm la Muzeul Hărților, în str. Londra nr. 39, pentru un RECITAL DE CHITARĂ – DUO HESPERUS, inclus în stagiunea „Cartografii Sonore. Concertele MNHCV IX”, organizat în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Participarea la concert se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului în valoare de 15 lei.

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-recital-de-chitara-duo-hesperus 

DUO HESPERUS este format din chitariștii Costin Soare – unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români și Ioan Bănescu, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din tânăra generaţie.

Cei doi muzicieni au pregătit un #program #spectaculos cuprinzând dansuri din repertoriul tradiţional de duo de chitare, alături de lucrări inedite scrise de compozitori români: de la energicele Dansuri gitane de Joaquin Turina la armoniile jazzistice din piesa Flori de jazz-o-mie de George Păiș, de la tango-urile argentinianului Astor Piazzolla la dansurile populare româneşti re-imaginate de Sabin Drăgoi.

Lucrarea serii va fi „Harta Regatelor Spaniei și Portugaliei” de J. B. Homann, cca. 1720. Aceasta ne prezintă cele 2 regate din Peninsula Iberică și include informații despre forme de relief, cursuri de apă, orașe, provincii. La nivelul cartușului bogat decorat, regăsim două creaturi mitologice care susțin o ghirlandă cu stemele principalelor provincii. De ce sunt ele reprezentate aici? În ce scop a fost realizată această hartă? Răspunsurile le vom afla împreună, în cadrul prezentării realizate de un muzeograf de la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi.

Proiectele UCIMR 

UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, 

ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale 

precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society 

in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați. 

Despre Muzeul Hărților  

Muzeul Hărților din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, țări şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. Muzeul organizează expoziții temporare, ateliere, conferințe, concerte și diverse alte evenimente, pentru  un public variat, amator de experiențe culturale de calitate. http://www.muzeulhartilor.ro  

Parteneri media: Ziarul News, România Pozitivă, Radio România Cultural, Historia, ACC Media Channel, Promenada Culturală, AICI A STAT, i-Tour.ro, daciccool.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.