Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cãrţile sunt cãrãuşii civilizaţiei

0

 Acţiunea de miercuri, 06 Noiembrie 2013 – ora 13:30, ce se va desfãşura la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti, face parte din activitãţile curente privind serviciile de asistenţã socialã din cadrul Programului ,,Dãruieşte speranţã„, pe care Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS, îl oferã persoanelor şi grupurilor de persoane vulnerabile sau aflate în situaţii de risc.

Scopul acestei acţiuni organizate de CEDIIS, este de a dãrui manualele şi rechizite şcolare necesare procesului de învãţãmânt, grupului ţintã vizat, 6 liceeni – 3 elevi de clasa XI-a şi 3 elevi de clasa XII-a – copii care reprezintã cazuri sociale deosebite, care au rezultate deosebite la învãţãturã; elevi ce au reprezentat liceul la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. Aceştia provin din familii cu situaţii materiale precare, care nu au posibilitatea de a cumpãra manualele şi rechizitele necesare anului şcolar în curs. De asemenea, unii copii provin din mediul rural, aceştia fãcând naveta zilnic spre şcoalã.

Ȋn ultimii ani, se tot vorbeşte de generaţia pierdutã, generaţia liceenilor “fãrã bac”. Arãtãm cu degetul spre ei, dar de fapt nu înţelegem cã în acel moment, arãtãm cu degetul spre noi.

Copiii sunt viitorul nostru. Fie cã provin din mediul urban sau rural, trebuie sã ne strãduim mai mult sã-i susţinem, sã-i educãm, sã-i îndrumãm spre adevãratele valori, chiar dacã asta presupune sã reinventãm ziua de 24 de ore.

Cu sprijinul Editurii Corint Educaţional, care desfãşoarã propria sa campanie de promovare a cãrţii şcolare în rândul elevilor, vom dãrui copiilor incluşi în proiect, setul de manuale şcolare necesar continuãrii studiilor.

Mariana Nica – Preşedinte CEDIIS

Echipa CEDIIS, însoţitã de reprezentanţii Grupului Editorial Corint – sponsor principal al acestui proiect – vor merge la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti şi vor înmâna în faţa cadrelor didactice şi conducerii liceului, manuale, rechizite si dulciuri.

Dorim ca alãturi de cadrele didactice ale liceului sã oferim elevilor posibilitatea de a continua procesul de învãţãmânt în aceastã instituţie şcolarã, evitand astfel abandonul şcolar cauzat de lipsurile materiale.

 

Despre CEDIIS

Campaniile desfãşurate de CEDIIS au scopul de a aplica principiile INCLUZIUNII şi anume: principiul drepturilor egale, principiul nondiscriminãrii, principiul egalizãrii şanselor în educaţie, principiul centrãrii pe copil, principiul intervenţiei timpurii, principiul educaţiei de bazã pentru toţi copiii, principiul asiguãrii serviciilor de sprijin pentru persoanele sau grupurile de persoane vulnerabile sau aflate în situaţii de risc, principiul cooperãrii şi parteneriatului.

De asemenea, campaniile CEDIIS au și o componentã de lobbyîn raport cu factorii de decizie, propunându-și sã creascã gradul de conștientizare privind implicarea membrilor societãții în susţinereapersoanelor aflate în situaţie de sãrãcie şi excluziune socialã.

Facebook: https://www.facebook.com/CEDIIS

Website: www.cediis.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.