Cãrţile sunt cãrãuşii civilizaţiei

0

 Acţiunea de miercuri, 06 Noiembrie 2013 – ora 13:30, ce se va desfãşura la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti, face parte din activitãţile curente privind serviciile de asistenţã socialã din cadrul Programului ,,Dãruieşte speranţã„, pe care Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS, îl oferã persoanelor şi grupurilor de persoane vulnerabile sau aflate în situaţii de risc.

Scopul acestei acţiuni organizate de CEDIIS, este de a dãrui manualele şi rechizite şcolare necesare procesului de învãţãmânt, grupului ţintã vizat, 6 liceeni – 3 elevi de clasa XI-a şi 3 elevi de clasa XII-a – copii care reprezintã cazuri sociale deosebite, care au rezultate deosebite la învãţãturã; elevi ce au reprezentat liceul la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. Aceştia provin din familii cu situaţii materiale precare, care nu au posibilitatea de a cumpãra manualele şi rechizitele necesare anului şcolar în curs. De asemenea, unii copii provin din mediul rural, aceştia fãcând naveta zilnic spre şcoalã.

Ȋn ultimii ani, se tot vorbeşte de generaţia pierdutã, generaţia liceenilor “fãrã bac”. Arãtãm cu degetul spre ei, dar de fapt nu înţelegem cã în acel moment, arãtãm cu degetul spre noi.

Copiii sunt viitorul nostru. Fie cã provin din mediul urban sau rural, trebuie sã ne strãduim mai mult sã-i susţinem, sã-i educãm, sã-i îndrumãm spre adevãratele valori, chiar dacã asta presupune sã reinventãm ziua de 24 de ore.

Cu sprijinul Editurii Corint Educaţional, care desfãşoarã propria sa campanie de promovare a cãrţii şcolare în rândul elevilor, vom dãrui copiilor incluşi în proiect, setul de manuale şcolare necesar continuãrii studiilor.

Mariana Nica – Preşedinte CEDIIS

Echipa CEDIIS, însoţitã de reprezentanţii Grupului Editorial Corint – sponsor principal al acestui proiect – vor merge la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti şi vor înmâna în faţa cadrelor didactice şi conducerii liceului, manuale, rechizite si dulciuri.

Dorim ca alãturi de cadrele didactice ale liceului sã oferim elevilor posibilitatea de a continua procesul de învãţãmânt în aceastã instituţie şcolarã, evitand astfel abandonul şcolar cauzat de lipsurile materiale.

 

Despre CEDIIS

Campaniile desfãşurate de CEDIIS au scopul de a aplica principiile INCLUZIUNII şi anume: principiul drepturilor egale, principiul nondiscriminãrii, principiul egalizãrii şanselor în educaţie, principiul centrãrii pe copil, principiul intervenţiei timpurii, principiul educaţiei de bazã pentru toţi copiii, principiul asiguãrii serviciilor de sprijin pentru persoanele sau grupurile de persoane vulnerabile sau aflate în situaţii de risc, principiul cooperãrii şi parteneriatului.

De asemenea, campaniile CEDIIS au și o componentã de lobbyîn raport cu factorii de decizie, propunându-și sã creascã gradul de conștientizare privind implicarea membrilor societãții în susţinereapersoanelor aflate în situaţie de sãrãcie şi excluziune socialã.

Facebook: https://www.facebook.com/CEDIIS

Website: www.cediis.ro

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează