Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cărțile de la Vidra – expoziţie Carolina Ilica la Institutul Cultural Român / joi, 10 aprilie 2014

0

Joi, 10 aprilie 2014, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei  CARTILE DE LA VIDRA – „Plangand de-atata frumusete de Carolina Ilica.  Expozitia este dedicata memoriei mamei poetei, Mager Victoria-Valeria (din satul Vidra).

Incepand din 2006, Carolina Ilica a expus o serie de 12 Carti Neconventionale (Cartile de la Vidra  Plangand de-atata frumusete; Cartea de Lut; Cartea de Lana; Cartea de Lemn; Cartea de Borangic; Cartea de Lacrimi etc), utilizand pentru versurile sale alte suporturi materiale decat hartia. Cartea de lut (2006) conține versuri dedicate locului natal, incizate pe ceramica in forme asemanatoare tablitelor de la Tartaria de pe Mures. Cartea de Lana (2007) utilizează un alt material traditional si contine poezii brodate sau pictate pe lana, impodobite cu stravechi sorturi femeiesti din costumul popular banatean de sarbatoare. Cartea de lemn (2008) aduna poezii crestine folosind ca suport obiecte traditionale din lem din diferite zone romanesti. Cartea de lacrimi (2011) contine elegii închinate mamei poetei, brodate pe vechi stergare din casa natala din Muntii Apuseni.

Mai multe detalii aici.

image004

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.