Care este „temperatura” civismului în București?

0

INVITAȚIE LA ÎNTÂLNIRE CU ROMÂNIA CURATĂ

Societatea Academică din România, alături de partenerii săi din Alianța pentru o Românie Curată, vă invită
marți, 26 aprilie, între orele 12.00 – 14.00, la Clubul Țăranului
(Str. Monetăriei, nr. 3),

la o întâlnire în cursul căreia Alina Mungiu Pippidi va prezenta rezultatele celui mai recent sondaj de opinie comandat de SAR. Veți afla care este starea la zi a societății civile, care este „temperatura” civismului în București, câți locuitori ai Capitalei mai protestează, de ce ies în stradă și ce anume îi mobilizează.
Veți afla, de asemenea, care sunt magistrații, instituțiile publice, grupurile și cetățenii care s-au evidențiat în mod pozitiv prin faptele lor în 2015 și care au fost votați pentru eficiență de cititorii România Curată. Anul 2015 a fost unul extrem de bogat pentru activitatea politică, dar mai ales civică în România. Și nominalizările finale la Premiile România Curată 2015 sunt mai multe decât în anii precedenți.

sar 2016

Vom decerna Premiul pentru Cea mai activă instituție în favoarea bunei guvernări. Va participa Laura Codruța Kövesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Vă veți întâlni cu nominalizații la categoria Curaj în exercitarea justiției, iar judecătorul CSM, Cristi Danileț va vorbi despre includerea Educației judiciare a tinerei generații în Strategia de dezvoltare a acestui sistem pentru perioada 2015-2020.

Vă vom spune pe cine au votat cititorii noștri la categoriile dedicate migrației politice, supraviețuitorilor pe funcții în ciuda gafelor și acțiunilor care au stârnit iritare publică, și care au fost intelectualii ce și-au contorsionat logica și șira spinării pentru a obține diferite beneficii.

La sesiunea de interactivitate de la final vă invităm să răspundeți la întrebarea: Ce anume vă motivează pe voi să vă implicați civic? Ce vreți să schimbați și cum vă propuneți să mobilizați susținătorii pentru a reuși? Ce poate face România Curată pentru voi?

Vă rugăm să trimiteți confirmarea participării dumneavoastră la
office@sar.org.ro și/sau contact@romaniacurata.ro până luni, 25 aprilie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează