Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana “Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” începe la Bucureşti în 2 martie 2016

0

În perioada 2 martie-14 martie 2016, ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate organizează caravana „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” în 6 centre universitare din ţară.

Caravana are ca scop încurajarea voluntariatului în sprijinul ariilor protejate prin promovarea oportunităţilor de voluntariat înscrise pe platforma dedicată protecţiei naturii www.voluntariatnatura.ro.

unnamed

„Echipele care administrează ariile protejate din România au nevoie de sprijin voluntarilor deoarece aceste zone se confruntă cu numeroase amenințări – investiții realizate în condiții ilegale, turism necontrolat, exploatare a resurselor naturale fără respectarea principiilor de conservare a biodiversității. Echipa noastră consideră că este nevoie de întărirea capacității administrației ariilor protejate de a gestiona aceste situații. În acest sens voluntarii –studenţi pot să își aducă contribuția la diverse activități – fundraising, educație pentru natură, comunicare, asistență juridică, realizarea de poteci tematice, igienizare, lobby și advocacy.” a menţionat Laura Istrate, manager proiect.

Caravana va vizita următoarele centre universitare: Bucureşti – 2 martie; Timişoara – 4 martie; Cluj – 7 martie; Iaşi 9 – martie; Sibiu – 11 martie 2016; Braşov – 14 martie).

Proiectul „Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” este implementat în perioada aprilie 2015 – martie 2016, de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate împreună cu Federaţia Coaliţia Natura 2000 şi Asociaţia Administratorilor de Arii Naturale Protejate. Bugetul proiectului este de 38.800 de euro, dintre care 34.985 reprezintă contribuţia granturile SEE, 2009-2014, din cadrul programului Fondului ONG în România.
Pentru mai multe informaţii despre granturile SEE 2009 – 2014 vă rugăm să consultaţi: www.eeagrants.ro.

2. Pentru oportunităţi de voluntariat în ariile protejate www.voluntariatnatura.ro
3. Pentru detalii despre caravana : http://www.propark.ro/ro/stiri/caravana-implica-te-e-natural-sa-fii-voluntar-354.html

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.