Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana filmului românesc – Cartea și filmul prezintă „Dincolo de nisipuri” în varianta necenzurată

0

Serile de marţi dedicate filmului românesc continuă la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, prin proiectul Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul, iniţiat de Asociaţia CineCultura împreună cu MDV AUDIO STUDIO.

Marţi, 20 mai, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti va avea loc proiecţia specială a filmului „Dincolo de nisipuri”, regizat de Radu Gabrea. Scenariul este  semnat de Fănuş Neagu, fiind realizat după romanul „Îngerul a strigat” și nuvela “Dincolo de nisipuri”.

afis caravana Dincolo de nisipuri

Filmul a intrat în producţie în primul trimestru al anului 1972. Filmările au avut loc în toamna şi iarna aceluiaşi an, în zona Brăilei şi la Brăneşti. În ianuarie 1973, filmul era gata pentru vizionare. Directorul casei de filme, scriitorul Alexandru Ivasiuc, entuziasmat de calitatea materialului filmat, îşi mărturiseşte speranţa că „se vor mai face filme de aceeaşi forţă, unitate de atmosferă şi stăpânire a perspectivei istorice”.

Pe 17 februarie 1973, cu două zile înainte de premiera filmului „Dincolo de nisipuri”, Nicolae şi Elena Ceauşescu urmăreau atenţi la televizor filmele realizate despre recenta lor călătorie. Un trailer ciudat, cu ţărani strigând confuz după dreptate, le-a atras atenţia celor doi şi au cerut să vadă pe loc filmul. L-au interzis pe motiv că regizorul şi-a bătut joc de revoluţie. După mai mult de un an, suferind modificări majore cerute de cenzura de partid, filmul a avut premiera, iar în mai 1974 a fost selecţionat la Cannes la Quinzaine des Realisateurs, fiind apreciat aici ca „Cel mai bun film romanesc al anilor ‘70” (East European Cinema-UCLA Press 1974).

Anul acesta, regizorul Radu Gabrea a revenit la acest film şi a eliminat pasajele din off impuse de cenzură, aceasta fiind o versiune care se apropie de cea originală.

Aşadar, după 41 de ani, putem vedea „Dincolo de nisipuri” în varianta necenzurată.

Vă invităm, marţi, 20 mai, ora 18.00, la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI (Calea Plevnei n. 61).

Intrarea este liberă.

Proiecţia va avea loc în prezenţa echipei de realizatori iar, la final, va avea loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Invitaţi speciali: Radu Gabrea şi Mircea Albulescu

*

Dincolo de nisipuri

(varianta necenzurată)

Regia: Radu Gabrea;

Scenariul: Fănuș Neagu, după romanul „Îngerul a strigat” și nuvela “Dincolo de nisipuri

Imaginea: Dinu Tănase; Muzica: Tiberiu Olah;

Scenografia: Helmuth Stürmer; Costumele: Doina Levința;

Montaj: Yolanda Mântulescu; Sunet: Andrei Papp

Cu: Dan Nuțu, Emil Botta, Vasile Nițulescu, Gina Patrichi, George Constantin, Violeta Andrei,  Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Ernest Maftei, Constantin Rauțchi, Ștefan Radof, Ștefan Mihăilescu Brăila, Elena Racinede, Alexandru Herescu,  Mitică Popescu, Ion Henter,  Ovidiu Schumacher, Florin Scărlătescu, Andrei Codarcea

MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.

 

Până acum, în serile de marţi, au fost proiectate la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti filmele „Domnişoara Christina” în regia lui Alexandru Maftei (6 mai) şi „Ultimul Zburător” în regia lui Ovidiu Georgescu (13 mai).

Pentru curioşi : www.caravanafilm.ro, www.ccs.ro şi paginile de facebook (Caravana filmului romanesc si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti)

Proiect realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineaştilor din România şi CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei;

Parteneri: Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  – AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă

Website: www.caravanafilm.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.