Caravana de Craciun previne abandonul școlar

0

Fundația Dezvoltarea Popoarelor a organizat ieri, 16 decembrie 2010, prima caravană din București în cadrul proiectului Parteneriat multiregional pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii.

Pe principiul educației între egali, protagoniștii caravanei au fost 10 copii cu rezultate foarte bune la învățătură care s-au întâlnit cu 10 de elevi din ciclul primar, care prezintă risc de abandon școlar. Copiii îndrumați de voluntari ai Clubului Lions București, de învățătoarea clasei și de personalul fundației au lucrat în echipe și au confecţionat ornamente pentru îmbodobirea bradului de Crăciun.

La finalul prezentării rezultatelor muncii pe echipe – decorațiunile confecționate fiind oameni de zăpadă, ghirlande, globulețe-  a urmat un moment artistic în care copiii au cântat, au recitat poezii și au răspuns la ghicitori.  Și pentru că se apropie Crăciunul, copiilor le-au fost oferite daruri de către oaspeții din Clubul Lions. Evenimentul s-a desfășurat la școala generală nr. 22 “Mexic” din sectorul 3 al capitalei.

Obiectivul caravanei a fost creşterea interesului elevilor aflaţi în situație de risc de abandon şcolar pentru integrarea în grupul clasei, prin activităţi bazate pe egalitate şi respect reciproc.

Proiectul Parteneriat multiregional pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii este implementat în București în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3 (DGASPC) și este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2, Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, domeniul major de intervenţie 2, Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor susţine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate în situaţie de risc social, în special copii şi tineri, oferindu-le oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională.

Mai multe informații despre organizație pot fi obținute accesând site-ul www.fdpsr.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează