Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana de Craciun previne abandonul școlar

0

Fundația Dezvoltarea Popoarelor a organizat ieri, 16 decembrie 2010, prima caravană din București în cadrul proiectului Parteneriat multiregional pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii.

Pe principiul educației între egali, protagoniștii caravanei au fost 10 copii cu rezultate foarte bune la învățătură care s-au întâlnit cu 10 de elevi din ciclul primar, care prezintă risc de abandon școlar. Copiii îndrumați de voluntari ai Clubului Lions București, de învățătoarea clasei și de personalul fundației au lucrat în echipe și au confecţionat ornamente pentru îmbodobirea bradului de Crăciun.

La finalul prezentării rezultatelor muncii pe echipe – decorațiunile confecționate fiind oameni de zăpadă, ghirlande, globulețe-  a urmat un moment artistic în care copiii au cântat, au recitat poezii și au răspuns la ghicitori.  Și pentru că se apropie Crăciunul, copiilor le-au fost oferite daruri de către oaspeții din Clubul Lions. Evenimentul s-a desfășurat la școala generală nr. 22 “Mexic” din sectorul 3 al capitalei.

Obiectivul caravanei a fost creşterea interesului elevilor aflaţi în situație de risc de abandon şcolar pentru integrarea în grupul clasei, prin activităţi bazate pe egalitate şi respect reciproc.

Proiectul Parteneriat multiregional pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii este implementat în București în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3 (DGASPC) și este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2, Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, domeniul major de intervenţie 2, Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor susţine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate în situaţie de risc social, în special copii şi tineri, oferindu-le oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională.

Mai multe informații despre organizație pot fi obținute accesând site-ul www.fdpsr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.